Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Facebook: Φήμες λένε πως ετοιμάζει αρθρωτό aka Ara, smartphone

Το Facebook είναι σε διαδικασία σχεδίων προκειμένου να αναπτύξει μία αρθρωτή συσκευή και οι φήμες όσο πάνε και πληθαίνουν. Μία αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας η οποία συμπληρώθηκε από την εταιρεία αποκάλυψε την προσπάθεια κατασκευής μία συσκευή η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τηλέφωνο.
Είναι η δεύτερη φορά που ακούμε για μία τέτοια ιδέα μετά το Project Ara. Για όσους δεν το γνωρίζουν αναφερόμαστε σε μία προσπάθεια της Google για τη δημιουργία ενός αρθρωτού τηλεφώνου, εγχείρημα το οποίο πήρε γρήγορα το δρόμο για τον “κάλαθο των αχρήστων”. Γνωρίζουμε πως το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας που είχε ως αντικείμενο το Project Ara “μετακόμισε” στο Facebook - στο κτίριο 8, υπεύθυνο για τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Επισήμως η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες αλλά σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι υπάλληλοι στο κτίριο 8 έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής και στην τεχνολογία μηχανικής μάθησης.

Η συσκευή ενδεχομένως να είναι ένα ηχείο όπως το Alexa ή ως smartphone καθώς η αίτηση για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σημειώνει πως τα εκατομμύρια συσκευών οι οποίες συνδέονται σε έναν διακομιστή θα μπορούσαν να φέρουν διαφορετικό λογισμικό βασισμένο σε εξαρτήματα τα οποία δύναται να αντικατασταθούν.




Επισήμως, το Facebook αρνήθηκε να σχολιάσει, αλλά σύμφωνα με πηγές, το πλήρωμα Building 8 επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής και τεχνολογίας μηχανών μάθησης.

Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ηχείο Alexa ή τηλέφωνο, αλλά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σημειώνει επίσης ότι "τα εκατομμύρια των συσκευών" που συνδέονται με ένα διακομιστή θα μπορούσαν να φορτωθούν με διαφορετικό λογισμικό βασισμένο σε εξαρτήματα που έχουν αντικατασταθεί.


myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ