Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Ισχυρό πλήγμα στις παράνομες δραστηριότητες του «σκοτεινού διαδικτύου»

Οι αμερικανικές αρχές και η Europol ισχυρίζονται ότι κατάφεραν ένα ισχυρό χτύπημα κατά των δύο «αιμοδοτών» του «σκοτεινού διαδικτύου» ή αλλιώς Dark Web αφού έριξαν της δύο μεγαλύτερες σελίδες εμπορίας παράνομων αντικειμένων.

Το AlphaBay και το Hansa τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά από διεθνείς έρευνες. Οι δύο ιστοσελίδες συνδέονταν με το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, κακόβουλου λογισμικού και κλεμμένων δεδομένων.

Όπως ανακοίνωσε η Europol, στο AlplaBay ήταν καταχωρημένα τουλάχιστον 250.000 ναρκωτικά και άλλες τοξικές ουσίες.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, η λειτουργία του AlphaBay είχε μπει υπό επιτήρηση εδώ και μήνες με τις αρχές να έχουν πάρει τον έλεγχο της λειτουργίας του έτσι ώστε να αποκομίσουν πληροφορίες για τους διαχειριστές.

«Γνωρίζουμε ότι πολλοί Αμερικάνοι έχουν χάσει τη ζωή τους από ναρκωτικά που είχαν αγοράσει από το AlphaBay», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς. «Ένα από τα θύματα ήταν ένα κορίτσι μόλις 18 ετών, η οποία τον Φεβρουάριο πέθανε από υπερβολική δόση ενός ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς που είχε αγοράσει από το AlphaBay». Ο ίδιος είπε επίσης ότι την ίδια τραγική μοίρα είχε και ένα παιδί μόλις 13 ετών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναφέρει ότι μεταξύ των παράνομων ναρκωτικών που διατίθενται στο AlphaBay είναι η ηρωίνη και η φαιντανύλη.

Τις έρευνες διεξήγαγε το FBI σε συνεργασία με την Αμερικανική Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών και τις ολλανδικές αστυνομικές αρχές. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Λιθουανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ