Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Τα μυστικά για τα καλύτερα μπέργκερ

Ο διάσημος σεφ Gordon Ramsay εμφανίστηκε ζωντανά στην εκπομπή «Good Morning America»για να κρίνει μια μάχη σε διαγωνισμό μπέργκερ και βρήκε ευκαιρία να μοιραστεί με το κοινό μυστικά για σωστό ψήσιμο και αποτέλεσμα στην αγαπημένη όλων νοστιμιά.

Ιδιοκτήτης εστιατορίων, σεφ και σταρ τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα τη μαγειρική και τα εστιατόρια, όπως τα Hell's Kitchen, The F Word και Ramsay's Kitchen Nightmares, ο Βρετανός Gordon Ramsay είναι πλέον γνωστός σε παγκόσμιο επίπεδο για τις μαγειρικές και εστιατορικές του γνώσεις, αλλά και για τον ιδιαίτερο λόγο του, ο οποίος δεν είναι καθόλου τυπικός και χαρακτηρίζεται από πολύ χιούμορ και... απρεπείς εκφράσεις.

Ο ταλαντούχος σεφ, ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο τηλεοπτικό μαγειρικό σόου «The F Word with Gordon Ramsay» που έκανε πρεμιέρα πρόσφατα στο κανάλι Fox, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή «Good Morning America» κι έδωσε αρκετές συμβουλές για το ιδανικό μπέργκερ, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλοι.

Ο χαρισματικός σεφ πιστεύει ότι το μυστικό σε ένα μπιφτέκι είναι στο μείγμα του κιμά. Ο ίδιος χρησιμοποίησε εν προκειμένω μοσχαρίσιο κιμά, λίγη σπάλα και σβέρκο.

Όταν πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, το αμέσως επόμενο βασικό βήμα είναι να τα αλατοπιπερώσουμε και να πασπαλίσουμε με μπαχαρικά, κάτι που καλό είναι να κάνουμε από την προηγούμενη ημέρα, όπως τόνισε ο ίδιος. Αν τα έχουμε έτοιμα από την προηγούμενη ημέρα, μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να διατηρηθούν όμορφα και σφιχτά, έτσι ώστε να μη διαλυθούν κατά το ψήσιμο. Σημαντικό είναι, επίσης, να βάζουμε τα μπαχαρικά μας σε όλες τις πλευρές του μπιφτεκιού, ακόμη και στο πλάι.

Πριν τα βάλετε στο γκριλ, ειδικά αν έχετε ετοιμάσει και πασπαλίσει με αλατοπίπερο τα μπιφτέκια σας από την προηγούμενη ημέρα, αφήστε το κρέας σας να μείνει για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι το κρέας θα ξεκουραστεί και δεν θα δώσει αποτέλεσμα που θα είναι ξερό απ’ έξω και ωμό στο εσωτερικό του. Λίγο ελαιόλαδο, επίσης, χρειάζεται.
Μόλις βάλετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ, το μυστικό είναι να τα «ενοχλείτε» όσο το δυνατόν λιγότερο. Όσο πιο πολύ τα πειράζετε και τα γυρίζετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να τα χαλάσετε.

Για έξτρα γεύση στο μπιφτέκι, προσθέστε του ελάχιστο βούτυρο με ένα πινέλο και στις 2 πλευρές όσο ψήνεται, δυο λεπτά πριν να τα βγάλετε. Δεν φαντάζεστε πόσο πιο νόστιμο θα γίνει. Κι αν, μάλιστα, χρησιμοποιήσετε κάποιο ιδιαίτερο βούτυρο όπως βούτυρο με κόκκινο κρασί, βούτυρο με πιπεριές κ.ο.κ. (που μπορείτε να φτιάξετε οι ίδιοι), το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

Πριν τα βγάλετε από την ψηστιέρα, ρίξτε τους από απόσταση μια τελευταία φορά αλάτι και πιπέρι για έξτρα γεύση.

Και για το τέλειο μπέργκερ…

Ο Ramsay πιστεύει ότι πρέπει πάντα να ψήνουμε λίγο τα ψωμάκια και από τις δύο πλευρές, ώστε να αποφεύγουμε την υφή που θυμίζει σφουγγάρι και το αποτέλεσμά μας να είναι τραγανό.

Όσον αφορά τα τόπινγκ ενός μπέργκερ, δεν πρωτοτυπεί και προτείνει λίγο τυρί, ντομάτα, μαρούλι, λίγη μουστάρδα, μαγιονέζα και ψημένα κρεμμύδια, τα οποία πρέπει πρώτα να έχετε αλατοπιπερώσει. Φροντίστε, μόνο να προσθέσετε το τυρί σας πάνω στο μπιφτέκι 30 δευτερόλεπτα πριν βγει από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ