Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Η ΠΟΕ ΟΤΑ συνεχίζει την απεργία παρά τις «υποσχετικές» Τσίπρα

Συνέχιση της απεργίας έως την Πέμπτη αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ - Στη βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε την τροπολογία για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα.

Και τώρα τι με τα σκουπίδια;

«Η τροπολογία της κυβέρνησης οδηγεί σε απολύσεις»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέρριψε και την βελτιωμένη πρόταση και τις υποσχετικές για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα που τους πρόσφερε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση τους - το πρωί της Τρίτης- στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε συνεδρίαση της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά έως την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις που έχει προγραμματίσει και την Πέμπτη σε νέα συνεδρίαση να επανακαθορίσει την στάση της.

Η θέση της Ομοσπονδίας είναι ότι η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν λύνει το πρόβλημα και οδηγεί σε απολύσεις.          

«Σήμερα έγινε μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να μπορέσουμε να λύσουμε το μεγάλο πρόβλημα. Καταθέσαμε τη δική μας πρόταση, συζητήσαμε, όμως, οι προτάσεις από την κυβέρνηση δεν λύνουν το πρόβλημα. Η τροπολογία που κατεβάζει η κυβέρνηση θα έχει απολύσεις. Συνεχίζουμε έως την Πέμπτη και μετά θα συνεδριάσει ξανά η εκτελεστική επιτροπή. Το προσωπικό ασφαλείας θα είναι αυξημένο για να μην υπάρχουν προβλήματα στη δημόσια υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδίας.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τις ανακοινώσεις της ΠΟΕ -ΟΤΑ στη Βουλή ψηφιζόταν η βελτιωμένη τροπολογία. Υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καταψήφισαν τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης με εξαίρεση ΄Ενωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ που ψήφισαν «παρών».

Ο Πάνος Σκουρλέτης  στη Βουλή ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε είχε δεσμευθεί ότι θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου, οι συμβάσεις των εργαζομένων στην αποκομιδή απορριμμάτων και κατηγόρησε την ΝΔ ότι θέλει να απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι.  Επανέλαβε δε την υποσχετική Τσίπρα ότι τώρα θα τακτοποιηθούν περί τις 2.500 αλλά υπάρχει μέλλον και για τους άλλους.

«Θέλουμε να είμαστε εντάξει και με το Σύνταγμα και με τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και να μην είμαστε ανάλγητοι» είπε κατηγορώντας εκ νέου την ΝΔ ότι όπως ο λύκος, χαίρεται στην αναμπουμπούλα.


Βορίδης: Ψεύδη, φωτογραφικές μονιμοποιήσεις και ομηρία συμβασιούχων

Απο πλευράς ΝΔ ο Μάκης Βορίδης προέβλεψε ότι και η νέα ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση θα καταπέσει για λόγους ισότητας.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η μοριοδότηση στους εργαζομένους αυτούς είναι φωτογραφική έναντι άλλων με στόχο την τακτοποίηση πελατειακού στρατού.

Υπενθύμισε εξάλλου στον κ. Σκουρλέτη ότι ήταν εκείνος που διαψεύστηκε καθώς επέμεινε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα είναι θετική.

«Είστε όμηροι των καταστάσεων που εσείς δημιουργήσατε» κατέληξε.

Η ΝΔ εξάλλου σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως η κυβέρνηση «ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα» και «προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα»

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλίει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ