Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Η Atari βγάζει καινούρια κονσόλα και ο πλανήτης δεν ξέρει τι να σκεφτεί

Έχουν περάσει 40 χρόνια από κείνη την ιστορική στιγμή που η θρυλική Atari έριξε στην αγορά την κονσόλα της, ανοίγοντας τον δρόμο για κάτι Nintendo, PlayStation και Xbox.

Η τελευταία παιχνιδομηχανή της Atari, η Jaguar, κυκλοφόρησε το 1993, αν και τρία χρόνια αργότερα ήταν παρελθόν.

Μόνο που τώρα επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ!



Ο διευθύνων σύμβουλος της Atari, Fred Chesnais, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως εχέμυθος και δεν αποκάλυψε κανένα τεχνικό χαρακτηριστικό, είπε πάντως στο VentureBeat, κατά τη διάρκεια της Electronic Entertainment Expo, πως «επιστρέφουμε στον τομέα του hardware».

Παρά το γεγονός ότι όλοι πίστεψαν πως πρόκειται για φάρσα ή διαφημιστικό κόλπο για κάτι άλλο, η φίρμα έριξε στην κυκλοφορία ένα βιντεάκι για να καταλαγιάσει τη φημολογία.



Το μόνο που είπε ο Chesnais είναι πως η κονσόλα θα βασίζεται σε τεχνολογία PC και όλοι περιμένουν τώρα να δουν πώς θα ανταγωνιστεί το νέο προϊόν τα μεγαθήρια της αγοράς. Και βέβαια ούτε λέξη για το πότε θα κυκλοφορήσει.

Η Atari όμως είναι πάντα η Atari και κανείς δεν ξεχνά πως είναι η εταιρία πίσω από τα arcade games της δεκαετίας του 1970, κάτι Computer Space και Pong δηλαδή.

Μετά την εμπορική τραγωδία της τελευταίας της παιχνιδομηχανής, η φίρμα στράφηκε στους τίτλους παιχνιδιών, αν και δεν απέφυγε να φτάσει στο χείλος της χρεωκοπίας το 2012, όταν σώθηκε για άλλη μια φορά μαγικά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ