Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Samsung και Apple: Χάνουν μερίδιο αγοράς από κινεζικά brands

Τα τελευταία και πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της Gartner δείχνουν ότι Apple και Samsung έχασαν ένα ποσοστό μεριδίου αγοράς, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, με τα κινεζικά brands να συνεχίζουν να αυξάνουν τις πωλήσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα, η Samsung είδε το μερίδιο αγοράς της να συρρικνώνεται από το 23.3% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε 20.7% την ίδια περίοδο φέτος. Η Gartner αποδίδει μια τέτοια εξέλιξη στο ισχυρό ανταγωνισμό που αντιμετωπίζει η εταιρεία στο χώρο των οικονομικών συσκευών. Από την μεριά της η Oppo γνώρισε τη μεγαλύτερη άνοδο του ποσοστού μεριδίου αγοράς της, καθώς αυτό αυξήθηκε από 4.6% σε 8.1%. Άλλοι νικητές θεωρούνται οι Vivo (4% σε 6.8%) και Huawei (8.3% σε 9%). Αν και οι κινεζικοί κατασκευαστές πουλάνε τα περισσότερα smartphones στην αγορά της Κίνας, σημαντική βελτίωση καταγράφουν και οι επιδόσεις τους σε αναδυόμενες αγορές.

Συγκεκριμένα η Gartner αναφέρει: «Συνολικά, οι τρεις κορυφαίες κινεζικές εταιρείες απολαμβάνουν τις περισσότερες πωλήσεις, χάρη στην ανταγωνιστική τιμολόγηση που εφαρμόζουν και στην υψηλή ποιότητα των smartphone τους που εξοπλίζονται με καινοτόμα χαρακτηριστικά. Από την άλλη πλευρά, το επιθετικό marketing και οι προωθητικές ενέργειες έχουν βοηθήσει αυτές τις εταιρείες να πάρουν μερίδιο από άλλους κατασκευαστές σε αγορές όπως η Ινδία, Ταϊλάνδη και Ινδονησία». Να αναφερθεί ακόμη, ότι η συνολική διάθεση συσκευών smartphones αυξήθηκε κατά 9%.


myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ