Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Πίτα με τυρί και κιμά

Θα αρέσει σε όλους η πίτα με τυρί και κιμά

Υλικά - για 6-8 άτομα
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες σε κύβους
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα με αρωματικά και σκόρδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια κιμάς
  • 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, να μαλακώσουν. Τις σουρώνετε και τις λιώνετε καλά με πιρούνι μαζί με 2 κουταλιές από το λάδι, τους κρόκους και το τυρί κρέμα και αλατοπιπερώνετε.
Σκεπάζετε και το διατηρείτε ζεστό. Στο μεταξύ σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τηγανίζετε ελαφρά το σκόρδο και τα κρεμμύδια, να μαλακώσουν.
Προσθέτετε την πιπεριά, το δεντρολίβανο και το μπέικον. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και ρίχνετε μέσα τον κιμά και τηγανίζετε για 8 με 10 λεπτά, να πάρουν χρώμα τα υλικά.
Κατόπιν προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, τις ντοματούλες, το αλεύρι και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε επάνω το μείγμα της πατάτας. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα και ψήνετε για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει η επιφάνεια και να εξατμιστούν τα υγρά.
Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ