Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Πρόστιμα "φωτιά" για γιατρούς και φροντιστηριούχους που δεν κόβουν αποδείξεις!

Πρόστιμα φωτιά περιμένουν τους επαγγελματίες, οι οποίοι δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ, σε περίπτωση που διαπιστωθούν φορολογικές παραβάσεις. Οι επιβαρύνσεις  αναμένεται να ψηφιστούν σε νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή

Γιατροί,  ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και ιδιωτικών σχολείων είναι κάποια από τα επαγγέλματα που απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ και θα πρέπει να το σκεφτούν διπλά πριν αποφασίσουν να «παραλείψουν» κάποια απόδειξη.  Τα πρόστιμα αναμένεται να φτάσουν και τα 1.000 ευρώ!

«Μέχρι τα προηγούμενα δυόμιση χρόνια, δεν υπήρχε ποινή αν έβλεπαν ότι δεν έκοβες απόδειξη. Είναι πολύ σωστό το μέτρο, πρέπει να τιμωρούνται αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις αλλά με μέτρο. Να μην είναι ισοπεδωτικό το πρόστιμο» λέει ο πνευμονολόγος, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης.

Τα πρόστιμα μέχρι τώρα επιβάλλονταν με βάση τον ΦΠΑ, ο οποίος χάθηκε από την παράβαση και ήταν δύσκολο να υπολογιστεί η ποινή.

Πλέον: το πρόστιμο ανέρχεται σε 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος είναι υπόχρεος τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος

και σε 1.000 ευρώ   σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος είναι υπόχρεος τήρησης διπλογραφικού φορολογικού συστήματος.

Την ίδια ώρα για συναλλαγές, οι οποίες δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ θα επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 500 ευρώ  σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια φορολογική παράβαση.

«Σήμερα ένας οποιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας οποιασδήποτε κατηγορίας νιώθει ότι οτιδήποτε και αν εισπράττει πρέπει να αποδίδεται στο κράτος.  Μια υγιής επιχείρηση δεν μπορεί να υπάρξει  και αυτό ωθεί όλους τους επαγγελματίες σε τακτική παραβίαση των νόμων» εξηγεί η ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου, Έφη Ρίζα.

Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποιος επαγγελματίας κάνει μια συναλλαγή άνω των 500 ευρώ θα του επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ,  αν η εξόφληση δε γίνει με πλαστικό χρήμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ