Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Ο Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στηρίζει την ομάδα 19Robogators!

Με τη στήριξη του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» και τις ευχές της Βούλας Πατουλίδου για νέες διακρίσεις αναχώρησε για τη Δανία η ρομποτική ομάδα του 19ου Γυμνασίου / Λυκείου Θεσσαλονίκης, «19Robogators».

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» επισκέφθηκε την Τρίτη 23/5 το σχολείο από το οποίο είχε αποφοιτήσει και το οποίο φημίζεται, πλέον, για τις διακρίσεις της ρομποτικής ομάδας 19Robogators. Μίλησε με τους καθηγητές και τα παιδιά, τα οποία παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους, ενώ τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο διεθνή διαγωνισμό FIRST LEGO LEAGUE (FLL) OEC 2017, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Όρχους της Δανίας από τις 25 έως τις 28 Μαΐου.

«Πιστέψτε στις ικανότητες και τις δυνάμεις σας, χαρείτε το διαγωνισμό, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σας. Να σκέφτεστε ότι η προσπάθειά σας επιβραβεύεται και μέσα από αυτήν τη συμμετοχή. Να αγαπήσετε την επιστήμη και την τεχνολογία, να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας, αυτοπεποίθηση και πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή σας», ήταν το μήνυμα της Βούλας Πατουλίδου.

Το FIRST LEGO LEAGUE είναι μία παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού, στην οποία συμμετέχουν 115 κορυφαίες ομάδες από πέντε ηπείρους, 49 χώρες, με 1200 συμμετέχοντες. Η Ο.Ε. του Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» στηρίζει τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά τη συμμετοχή των μαθητών του 19ου Γυμνασίου/ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της διοργάνωσης.

Η ρομποτική ομάδα του σχολείου, «19Robogators» συστάθηκε πριν από έξι χρόνια. Τα τέσσερα τελευταία έτη βραβεύεται με πρώτα βραβεία στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League. Στο φετινό διαγωνισμό, κατέκτησε δύο βραβεία (προγραμματισμού και επίδοσης του ρομπότ στην πίστα), εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο Όρχους της Δανίας.

Μεταξύ των καινοτόμων λύσεων που έχει αναπτύξει η ομάδα του σχολείου τα τελευταία χρόνια, είναι το Ρομποτικό Μπαστούνι και Καπέλο για τυφλούς, ο Ρομποτικός διαχωρισμός απορριμμάτων για τις πόλεις του μέλλοντος και ο Ρομποτικός Δρυοκολάπτης.

Η προσπάθεια των μαθητών τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Θεσσαλονίκης και υποστηρίζεται από τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ καθώς επίσης και από το  παράλληλα στηρίζεται από Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ