Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Βράβευση των υποστηρικτών της νέας ψηφιακής γενιάς!

Με τη βράβευση των υποστηρικτών του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που αποτελεί πλέον θεσμό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τετραήμερου Συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν 2467 μαθητές από σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νοησις» έχει συνδεθεί με τη διοργάνωση του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής», είπε απονέμοντας βραβείο στον  Διευθυντή του Αθανάσιο Κοντονικολάου, εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ Μακεδονίας, ο υπεύθυνος της διοργάνωσης σχολικός Σύμβουλος Κώστας Ηλιάδης.
Βραβείο απονεμήθηκε στον Πρόεδρο του Σωματείου Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ Αντώνη Τρίμη , ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον ΓΓ του Σωματείου Ιωάννη Παπαευσταθίου για την μέχρι τώρα συμβολή του στον θεσμό του Μαθητικού Συνεδρίου . Από τους σταθερούς υποστηρικτές του Συνεδρίου όλα αυτά τα χρόνια και τα Ελληνικά Πετρέλαια, η εκπρόσωπος των οποίων Έρη Παπαϊωάννου, παρέλαβε το βραβείο του μεγάλου χορηγού. Εκ μέρους της InfoQuest βραβείο έλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Γιάννης Σινάκος. Η InfoQuest technologies είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην ελληνική αγορά στον τομέα της τεχνολογίας και υποστηρίζει σταθερά την Εκπαιδευτική Κοινότητα , υποστηρίζοντας το 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής. Σταθεροί υποστηρικτές του Συνεδρίου και οι εταιρείες Oracle και Ots που στηρίζουν δράσεις τεχνολογικής εκπαίδευσης στα σχολεία.


Το ματ του Ναπολέοντα και ο αυτόματος καθαρισμός των δρόμων

Ούτε μία , ούτε δύο , αλλά 242 συνολικά πρωτότυπες μαθητικές καινοτόμες εργασίες , απαντούν σε προβλήματα της σύγχρονης ζωής προτείνοντας λύσεις, ενώ παράλληλα δημιουργούν σειρά εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εφαρμογών.
Την Παρασκευή 28 Απριλίου, τελευταία μέρα του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε ένα νέο σύστημα βοήθειας για άτομα που πάσχουν από σκολίωση, ένα υδρορομπότ που εξερευνά τον Θερμαϊκό κόλπο, ένα έξυπνο σύστημα ρύθμισης κυκλοφορίας Οχημάτων και πεζών, αλλά και αυτοματοποιημένο σύστημα καθαρισμού δρόμων.
Σημαντικός ήταν και ο αριθμός των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών διαδραστικών εφαρμογών που δημιούργησαν μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου χρησιμοποιώντας νέες γλώσσες και εργαλεία Πληροφορικής. Ενδεικτικά την τελευταία μέρα του Συνεδρίου παρουσιάστηκε η τρισδιάστατη αναπαράσταση του ΜΑΤ του Ναπολέοντα και εκπαιδευτική περιήγηση τριών διαστάσεων στη Νέα Υόρκη.

Στο Συνέδριο που οργανώνεται για 9η φορά φέτος πήραν μέρος 2476 μαθητές από 413 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και την ευθύνη της διοργάνωσής του έχει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας &Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Ίδρυμα ΝΟΗΣΙΣ-Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας , το Σωματείο Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ  και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ