Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Όσα δεν ξέρεις για το άρωμά σου

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα Eau de Parfum και ένα Eau de Toilette; Πώς θα κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο; Από τι απόσταση πρέπει να ψεκάζεις το άρωμά σου και πόση ώρα μετά η μυρωδιά του αποκαλύπτεται στην πλήρη έκτασή της;

Αυτές είναι οι απαντήσεις σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις για τα αρώματα:

-Η ποσότητα του αρώματος που θα βάλεις εξαρτάται από το είδος αρώματος που χρησιμοποιείς. Ένα Eau de Parfum είναι πάντα πιο έντονο από ένα Eau de Toilette. Γενικώς, οι κατηγορίες των αρωμάτων έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωσή τους σε αρωματικά έλαια.

Eau de Cologne: 2-5% αρωματικά έλαια - δεν μυρίζει έντονα, διαρκεί λίγο

Eau de Toilette: 4-10% αρωματικά έλαια – μυρίζει διακριτικά αλλά αισθητά, διαρκεί αλλά χρειάζεται ανανέωση

Eau de Parfum: 8-15% αρωματικά έλαια - μυρίζει έντονα και διαρκεί για αρκετές ώρες

Parfum: 15-25% αρωματικά έλαια –μία μόνο σταγόνα είναι αρκετή για πολύ έντονο άρωμα και μεγάλη διάρκεια.

- Ο χρόνος ζωής του αρώματός σου αφού το ανοίξεις είναι περίπου 18 μήνες.

- Ψέκασε το άρωμά σου από απόσταση 10 περίπου εκατοστών, προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα στο δέρμα σου.

- Μην κρατάς το άρωμά σου στο μπάνιο. Η ζέστη και η υγρασία μπορούν να επηρεάσουν τη μυρωδιά αλλά και τον χρόνο ζωής του. Προτίμησε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος – για παράδειγμα στο συρτάρι του κομοδίνου σου για να το φυλάξεις. Το καλοκαίρι, μπορείς ακόμα και να φυλάς το άρωμά σου στο ψυγείο για να επιμηκύνεις τον χρόνο ζωής του.

-Μην κρίνεις ένα άρωμα από το πώς μυρίζει όταν το ψεκάζεις. Χρειάζονται αρκετά λεπτά (περίπου 15) για να ισορροπήσει και να αποκαλύψει τον χαρακτήρα του.

-Ανανέωσε το άρωμά σου κάθε 3-4 ώρες για να διατηρήσεις τη μυρωδιά του καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

-Για να εξασφαλίσεις ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια, προτίμησε αφρόλουτρο και κρέμα σώματος της ίδιας σειράς με το άρωμά σου. Σε κάθε περίπτωση, μην χρησιμοποιείς προϊόντα με διαφορετική και έντονη μυρωδιά, καθώς αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπερδευτεί η μυρωδιά τους με αυτή του αρώματός σου.

- Το άρωμα διαρκεί περισσότερο στη λιπαρή από ό,τι στην ξηρή επιδερμίδα. Αν έχεις λοιπόν ξηρή επιδερμίδα, είναι σημαντικό αφενός να ψεκάζεις το άρωμά σου σε καλά ενυδατωμένο δέρμα αλλά και να ανανεώνεις το άρωμά σου πιο συχνά. Μπορείς επίσης να απλώσεις μικρή ποσότητα βαζελίνης στην επιδερμίδα σου, για να κάνεις το άρωμά σου να κρατήσει περισσότερο.

-Μην ψεκάζεις τα μαλλιά σου απευθείας με το άρωμά σου, καθώς το οινόπνευμα που περιέχει μπορεί να τα αφυδατώσει. Ψέκασε τη βούρτσα σου και περίμενε μερικά δευτερόλεπτα πριν χτενιστείς.

-Μην φοράς άρωμα όταν κάνεις ηλιοθεραπεία γιατί μπορεί να προκληθεί φωτοευαισθησία στο δέρμα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ