Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

«Αναγνώριση και εκπαίδευση των Χαρισματικών παιδιών»

Η Ελληνική Mensa στα πλαίσια των σκοπών του καταστατικού της για αναγνώριση και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυίας, συνεχίζοντας την κοινωνική προσφορά της σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα Διάλεξη για γονείς και εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Αναγνώριση και εκπαίδευση των Χαρισματικών παιδιών»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στο αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, Εγνατία οδός 156, στις 19:00.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Mensa, κ. Χρήστος Αποστολίδης, που θα αναφερθεί στους σκοπούς, τις δράσεις και την κοινωνική προσφορά της MENSA, και θα παρουσιάσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα χαρισματικότητας της Mensa.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η επιστημονικά υπεύθυνη Χαρισματικότητας της Mensa κα. Δανάη Δεληγεώργη, ΜΑ, Gifted Εducation & Social Emotional Needs, Ψυχοπαιδαγωγός κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. Θα αναφερθεί στα σημαντικότερα γνωστικά χαρακτηριστικά των χαρισματικών παιδιών, σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα, και στην εκπαιδευτική διαχείρισή τους.

Θα προηγηθεί στις 16:00 & 17:30 της ίδιας μέρας το επίσημο ομαδικό τεστ εισαγωγής στη Mensa. Πληροφορίες: http://www.mensa.org.gr/home-gr/1040-thessaloniki-dieksagogi-test-i-q-eisagogis-sti-mensa-02-04-2017



Η διεξαγωγή στην Θεσσαλονίκη των επόμενων ομαδικών τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, θα γίνει την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στις 16:00 και στις 17:30 μμ, στο Αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, οδός Εγνατία 156.

Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη για τους υποψήφιους.


Τα τεστ απευθύνονται:

Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών,
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών.

Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους(ΟΑΕΔ) 20 Ευρώ).

Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!!

Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στην προσέλευση και αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί επιπλέον γκρουπ, αμέσως μετά.

Διεξάγονται δύο τεστ.
Το τεστ ( FRT Form A ) απευθύνεται σε άτομα που έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους.
Το τεστ ( FRT - J ) απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, χρειάζονται απαραίτητα εξουσιοδότηση(συγκατάθεση) από έναν γονέα ή κηδεμόνα.

Τα τεστ αποτελούνται μόνο από σχηματικές παραστάσεις, ώστε να μπορούν να απαντηθούν από όλους (ακόμη και από αυτούς που δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση) και δεν προϋποθέτει εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ