Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ποιοι ήταν οι τέσσερις ηθοποιοί που απέρριψαν τον ρόλο του Μπρους Γουίλις στο «Πολύ σκληρός για να πεθάνει»

Ο Μπρους Γουίλις παραμένει ένας από τους αγαπημένους ήρωες δράσης του πλανήτη, έχοντας κοσμήσει δεκάδες ταινίες με τη χαρακτηριστική φάτσα αλλά και τον πεισμωμένο τσαμπουκά του.

Αγαπημένος παραμένει φυσικά και για τα χολιγουντιανά στούντιο, καθώς ο τύπος είναι μια πραγματική μηχανή παραγωγής χρήματος. Μόνο στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, υπολογίζεται πως έχει φέρει πίσω για όλες τις ταινίες του συνολικά κάπου μεταξύ 2,64-3,05 δισ. δολαρίων, κάτι που τον στέλνει στην ένατη θέση των πρωταγωνιστών που τίναξαν κυριολεκτικά την μπάνκα στον αέρα.

Παρά το γεγονός ότι έχει παίξει σε πολλά και κλασικά, ο ρόλος που σφράγισε την καριέρα του, αν έπρεπε να διαλέξουμε κατ’ ανάγκη έναν, θα ήταν αυτός στο αξέχαστο «Die Hard» (1988).



Το φιλμ πυροδότησε τέσσερις συνέχειες, καμιά τους ωστόσο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που είχε γεννήσει η πρώτη περιπέτεια.

Ο νεοϋορκέζος αστυνομικός που ενσαρκώνει, ο αμίμητος John McClane, λες και είναι κομμένος και ραμμένος για τον Μπρους Γουίλις, μόνο που δεν ήταν αρχικά! Ήταν περισσότερο η μοίρα που μίλησε παρά η επιλογή του στούντιο. Γιατί βλέπετε πριν πει το «ναι» ο Μπρους, το στούντιο μετρούσε ήδη τέσσερα εμφατικά «όχι».

Από τους Σιλβέστερ Σταλόνε, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μπαρτ Ρέινολντς, ακόμα και από τον Ρίτσαρντ Γκιρ. Ναι, τον Ρίτσαρντ Γκιρ!



Πιθανότατα θα ένιωθαν κάποια αμηχανία για όλες αυτές τις εκρήξεις και τα πιστολίδια και μάλλον καλά το σκέφτηκαν, μιας και ο Γουίλις έχασε μερικώς την ακοή του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων από όλο αυτό τον σαματά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ