Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών: Η σημερινή Τουρκία στο μικροσκόπιο

Ο ιστορικός Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών (ιδρύθηκε το 1928 - το 1981 βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το πληθωρικό, πολιτιστικό του έργο) την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 18:30, οργανώνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του νεοκλασικού του κτιρίου στην Καλλιθέα Αττικής, οδός Δημοσθένους 117.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου του Πρέσβη ε.τ. Βασίλη Μούτσογλου «Τουρκία: Η ανέλιξη της προσωπικότητας του κράτους» το οποίο εξετάζει την ιστορία της Τουρκίας από την ίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την σύγχρονη εποχή, με πύκνωση της ανάλυσης όσο πλησιάζει τον 19ο αιώνα και μέχρι το τέλος του 2015. Στο Επίμετρο, γίνεται αναφορά στους παράγοντες που συνέβαλαν στον σχηματισμό της προσωπικότητας της Τουρκίας καθώς και στα στοιχεία που επηρεάζουν την έκφραση της.

Σύντομες εισηγήσεις θα παρουσιάσουν η Αιμιλία Θεμοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οθωμανικής Ιστορίας, Τμήμα Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ, ο Λουκάς Γ. Κατσώνης, Δημοσιογράφος, Εκδότης Foreign Affairs H.E. και ο Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής, Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση για την σημερινή κατάσταση της Τουρκίας και την επικίνδυνη πορεία της που θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και η διάρκεια της υπολογίζεται σε 90 περίπου λεπτά. Την εκδήλωση συντονίζει το μέλος του ΔΣ του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Γεώργιος Λεύκαρος.


Κοινοποίηση Λεωνίδας Κουμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ