Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ερώτηση Κ. Γκιουλέκα για την τραγική κατάσταση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017, στην Βουλή ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας με αφορμή την τραγική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας που προσπαθούν να συμπληρώσουν μία αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

"Αδιανόητη και απαράδεκτη" χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχουν βιώσει πολλοί συμπολίτες μας έως σήμερα ο Κ.Γκιουλέκας, η οποία "αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού και δοκιμάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

Η τραγική έλλειψη κυβερνητικού σχεδιασμού αλλά και οι τεχνικές δυσκολίες που προήλθαν από το γεγονός ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη προετοιμασία έχουν ως συνέπεια τις καθημερινές εικόνες απίστευτης ταλαιπωρίας και ατελείωτων ουρών και ωρών αναμονής πολιτών στους Δήμους όλης της χώρας, σημειώνει στην Ερώτησή του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Την ίδια απαράδεκτη κατάσταση βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας και στην Βόρεια Ελλάδα, όπως επιβεβαιώνει με επιστολή του ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος κάνει λόγο για “προχειρότητες και ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού”, αλλά και για ένα “απροετοίμαστο και προβληματικό σύστημα” με το οποίο “παλεύουν” καθημερινά οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων.

"Παρά τις εκκλήσεις Δημάρχων όλης της χώρας και τις απογοητευτικές καθημερινές εικόνες, τα συναρμόδια Υπουργεία εξακολουθούν να μην λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση", καταλήγει ο Κ.Γκιούλεκας ζητώντας ενημέρωση για το εάν θα παραταθεί η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων αλλά και σε ποιες άμεσες διορθωτικές κινήσεις θα προβούν τα αρμόδια υπουργεία για να διορθώσουν αυτή την τραγική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ