Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Samsung: Η μπαταρία υπεύθυνη για τις εκρήξεις των Galaxy Note 7

Η Samsung έπειτα από επίσημη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα που είχαν τα Galaxy Note 7 ήταν οι ελαττωματικές μπαταρίες που χρησιμοποιήθηκαν στις συσκευές

Οι φιλοδοξίες της Samsung να ανταγωνιστεί για ακόμα μία φορά την Apple στα smartphones, υποχώρησαν σημαντικά, έπειτα από μια σειρά από περιστατικά εκρήξεων που σημειώθηκαν στο «βαρύ πυροβολικό» της εταιρείας, στο  Galaxy Note 7.

Η αποτυχία αυτή ανάγκασε τον κολοσσό από την Νότια Κορέα να αποσύρει το συγκεκριμένο μοντέλο, κλείνοντας έτσι ένα από τα πιο ντροπιαστικά κεφάλαια στην ιστορία των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης.

Έπειτα από έρευνα μηνών που πραγματοποίησε η Samsung, ανακοίνωσε ότι οι ελαττωματικές μπαταρίες από δύο προμηθευτές ευθύνονται για την εμπορική αποτυχία του Galaxy Note 7, το οποίο αποσύρθηκε κατευθείαν από την αγορά, προκαλώντας έτσι μία τεράστια εμπορική αποτυχία και ένα μεγάλο επικοινωνιακό φιάσκο: Υπήρξαν αναφορές για ανθρώπους που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς από εκρήξεις τηλεφώνων. Αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν στους επιβάτες να μεταφέρουν τα Note 7 και, σε κάποιες περιπτώσεις, γενικά συσκευές Samsung μέσα στα αεροσκάφη.

Το συνολικό κόστος της ανάκλησης είχε εκτιμηθεί σε πάνω από 6 δισ. δολάρια!

Στην ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι οι ερευνητές, τόσο της ίδιας όσο και ανεξάρτητοι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μπαταρίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η αιτία των περιστατικών με τα Galaxy Note 7. Το πρόβλημα ήταν στον σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή των μπαταριών. Σύμφωνα με την έρευνα, το ανεπαρκές υλικό μόνωσης μέσα στις μπαταρίες αλλά και ο σχεδιασμός τους δεν άφηνε επαρκή χώρο για την ασφαλή τοποθέτηση των ηλεκτροδίων.

Σύμφωνα με τη Samsung, έχουν αναληφθεί πρωτοβουλίες προκειμένου να μην επαναληφθούν τα περιστατικά αυτανάφλεξης στα κινητά.

H συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα Δευτέρα είχε ως στόχο να καθησυχάσει τους επενδυτές αλλά και τους πελάτες υπενθυμίζοντάς τους ότι η εταιρεία παραμένει υπεύθυνη και διατεθειμένη να θέσει ένα τέρμα στο επεισόδιο.

«Η μπαταρία έφταιγε, όχι η ίδια η συσκευή ή ο σχεδιασμός του τηλεφώνου ή του λογισμικού του, ως εκ τούτου οι επιφυλάξεις για τις άλλες συσκευές της Samsung δεν ευσταθούν», ανέφερε ο Greg Roh, αναλυτής της HMC Investment Securities.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελαττωματική μπαταρία κατασκευάστηκε από τη θυγατρική SamsungSDI Co.

«Τώρα οι επενδυτές δεν θα δεχτούν το παραμικρό πρόβλημα με το μοντέλο S8 κι αυτή είναι πλέον η μεγαλύτερη πρόκληση για τη Samsung», πρόσθεσε ο αναλυτής της HMC. «Ο πρώτος μήνας κυκλοφορίας του θα είναι κρίσιμος. Αν δεν εντοπιστούν προβλήματα, οι πωλήσεις του S8 θα αυξηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ