Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ι. Φωτιάδης: Φιέστες με αδιαφανείς διαδικασίες στο ΒΕΘ με τη… βούλα του προέδρου του, Π. Παπαδόπουλου

Την αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου του ΒΕΘ, Παναγιώτη Παπαδόπουλου κατήγγειλε η Επιμελητηριακή Ομάδα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες» αποχωρώντας μάλιστα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ.

Αφορμή για την αποχώρηση της ομάδας συμβούλων ήταν η μη τήρηση του καταστατικού από τον πρόεδρο του ΒΕΘ ο οποίος αγνόησε –για ακόμη μια φορά- επιδεικτικά την άποψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε –χωρίς την προηγούμενη διερεύνηση του θέματος και συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ- τη διοργάνωση εκδήλωσης για την κοπή της βασιλόπιτας ενεργώντας κατά παράβαση των όσων ορίζει τo καταστατικό λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Μολονότι ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύθηκε -στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δεκεμβρίου- πως θα θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα ενώπιον των μελών του διοικητικού συμβουλίου προκειμένου κα καταθέσουν τις προτάσεις τους, στη συνεδρίαση της 30ής Ιανουαρίου έφερε τους συμβούλους προ τετελεσμένου γεγονότος, καθώς όχι μόνο έλαβε τις σχετικές αποφάσεις μόνος του, αλλά είχε ήδη αποστείλει και τις προσκλήσεις για την εκδήλωση!

«Εμείς δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε αδιαφανείς διαδικασίες και αποφάσεις και μάλιστα σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης κατά τη διάρκεια της οποίας οι επιχειρήσεις –μέλη μας δίνουν αγώνα επιβίωσης. Επομένως, κάθε ευρώ των μελών που διαχειρίζεται το Επιμελητήριο πρέπει να διατίθεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες και με τον καλύτερο και πλέον διαφανή τρόπο. Κάτι που δεν συνέβη –με ευθύνη του Π. Παπαδόπουλου- στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές ούτε για τη φιλοξενία της εκδήλωσης ούτε από τους χορηγούς», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιμελητηριακής Ομάδας στο ΒΕΘ «Ένωση Βιοτεχνών –Νέοι Ορίζοντες», Ιωάννης Φωτιάδης εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η ομάδα αποχώρησε από τη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΘ. «Πρόκειται για άλλη μια φιέστα που έχει στόχο την προσωπική προβολή του απερχόμενου προέδρου του ΒΕΘ, όπως συνέβη και πέρυσι με τον πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΒΕΘ. Άλλωστε όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Παπαδόπουλος στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αυτή θα είναι και η τελευταία εκδήλωση της θητείας του με προφανή ψηφοθηρικά ελατήρια», συμπλήρωσε ο κ. Φωτιάδης ο οποίος θα ηγηθεί της «Ένωσης Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες» στις επικείμενες επιμελητηριακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ