Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Πόσο… Αλή Σκρουτζ μπορείς να γίνεις;

Αν και οι Θεσσαλονικείς φημίζονται για τα απλόχερα κεράσματά τους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και τον λογαριασμό. Τον κάναμε εμείς για εκείνους και προτείνουμε μια ενδιαφέρουσα αλλά και οικονομική εξόρμηση στα όμορφα Γιάννενα.

Από την στιγμή που όλα περνούν από τις τσέπες μας, είναι λογικό να θέλουμε καλή ποιότητα ζωής με ανανεωτικά ταξίδια και καλό τοπικό φαγητό αλλά και όλα αυτά να είναι σε καλή συμφέρουσα τιμή.

Λέμε ναι στο Κάστρο, στην Παμβώτιδα, στο Μουσείο Αλή Πασά και στα πασουμάκια της Κυρα-Φροσύνης και φυσικά ναι στο Σπήλαιο Περάματος, στα τυροκομικά και στα παραδοσιακά χειροποίητα κοσμήματα. Τα Γιάννενα είναι μοναδικά.

Αναχωρείτε από την όμορφη Θεσσαλονίκη στις 10.00 το πρωί. Στις 13.00 περίπου, αν έχετε κάνει και μια μικρή στάση, για τσιγάρο και ανατροφοδότηση στην Εθνική, φτάνετε στην πόλη των Ιωαννίνων. 6€ είναι τα διόδια στο ζευγάρι, ενώ για βενζίνη θα έχετε δώσει 35€. Με την άφιξή σας στα Γιάννενα, κάνετε check-in στο ξενοδοχείο, η διανυκτέρευση του οποίου στοιχίζει κατά άτομο περίπου 25-30€ για κατηγορία τριών αστέρων και 45-50€ για την αντίστοιχη των τεσσάρων ντε λουξ. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πρωινό, οπότε από αυτήν την διευκόλυνση έχετε ένα μικρό αβαντάζ για τα σουβενίρ σας.

Αφού τακτοποιηθείτε στο ξενοδοχείο σας, κάνετε την πρώτη σας εξόρμηση στο κέντρο της πόλης και στην Παμβώτιδα, στο Μουσείο Αλή Πασά αλλά και στο θρυλικό ρολόι του Περικλή Μελίρρυτου του 1905. Τα Γιάννενα σας δίνουν πολλές αφορμές για να περνάτε καλά, γεμίζοντας το πρόγραμμά σας με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Για το φαγητό, θα χρειαστείτε περίπου 15-20€ το άτομο σε καλά και προσεγμένα εστιατόρια που φημίζονται για την λεπτομέρεια στις επιλογές τους και πρωτοτυπούν στα πιάτα, όπου μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν το ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και τα γιαννιώτικα μεζεδάκια και τσίπουρα. Οπότε, κάνοντας τον λογαριασμό, στρογγυλά θα πρέπει να υπολογίσετε συνολικά κατά άτομο ένα 100ευρο. Και δεν θα το μετανιώσετε!


Περισσότερα στο autotriti.gr που μας το κοινοποίησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ