Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Στον ανάλατο κόσμο του ο Μπουτάρης!

Μας... τρολάρει μάλλον ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, αφού άφησε τη Θεσσαλονίκη στο έλεος του χιονιά, επειδή, όπως είπε, «πάγωσε το αλάτι», τώρα αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα σχέδιο αντιμετώπισης και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, το οποίο θα εκπονήσει για χάρη του δήμου... η Παγκόσμια Τράπεζα!

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Λίνα Λιάκου, η Παγκόσμια Τράπεζα πρότεινε στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να προχωρήσει η εκπόνηση του συγκεκριμένου σχεδίου, καθώς έχει εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση.
Στο σχέδιο αυτό θα καταγραφούν τα «κόκκινα» σημεία σε όλο τον δήμο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης και καταστάσεις όμοιες με αυτές που προέκυψαν από τη σφοδρή χιονόπτωση των περασμένων ημερών.

Σύμφωνα με την κυρία Λιάκου, κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου στην πόλη, προκειμένου να αρχίσει ο σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει εκπαίδευση του προσωπικού, ενώ η όλη διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον εννέα μήνες.

Η «αγάπη» του κ. Μπουτάρη για την Παγκόσμια Τράπεζα είναι γνωστή, καθώς εδώ και μήνες συζητά με στελέχη της μια σειρά θεμάτων, όπως η έκδοση δημοτικών ομολόγων, η καταγραφή και αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η τουριστική ανάπτυξη, μέχρι και η ανάπτυξη δράσεων στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Ολα αυτά αναμένεται, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση του δήμου, να αποτυπωθούν σε ένα μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο κάποια στιγμή θα κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ρεπορτάζ
Φανή Χαρίση
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ