Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τσαμπουκάς ή «πάπια»;

Πόσες φορές έχεις κάνει ή έχεις δει διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς; Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Ψήφισε και δες πόσοι σκέφτονται σαν κι εσένα!

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από εμάς έχουμε παρανομήσει στο δρόμο. Οι πιο άτυχοι γίναμε αντιληπτοί και βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να δικαιολογηθούμε.

Από τα στοιχεία της Τροχαίας προκύπτει ότι πάνω από το 50% των βεβαιωμένων κλήσεων αφορά την υπερβολική ταχύτητα, με τη μέθη και τη χρήση κινητού να ακολουθούν. Και αν για τις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή παραβίαση ερυθρού σηματοδότη οι Αρχές εξαντλούν… τους νόμους (και καλά κάνουν κατά την προσωπική μας άποψη), για τα υπόλοιπα παραπτώματα μπορεί να γίνει ένα σχετικό…haircut.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της «διαπραγμάτευσης» οι δικαιολογίες που ακούγονται μπορούν να συμπληρώσουν ολόκληρους τόμους. Σίγουρα υπάρχουν και ελάχιστοι που την αποδέχονται τα πρόστιμα χωρίς «μα, μου, σου» αλλά αυτή τη στιγμή ας επικεντρωθούμε στους υπόλοιπους!

Αρχικά υπάρχει ο λεγόμενος τύπος ανθρώπου «κλάψας». Αυτός θα αποδεχθεί την ενοχή του και θα προσπαθήσει να το ρίξει στο φιλότιμο και την ευγένεια. Η συνήθης ατάκα του θα είναι «Συγγνώμη αλλά σε παρακαλώ λυπήσου με, είναι κρίμα, δεν θα το ξανακάνω κτλ».

Ο δεύτερος τύπος, που είναι και ο συνηθέστερος, είναι ο «ψεύτης». Θα πει για το παιδί του που χτύπησε και τρέχει να πάει σπίτι, για τη γυναίκα του που γεννάει, τη μάνα του που έπαθε καρδιά και ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει η φαντασία τους.

`Αξιοι αναφοράς είναι και οι «διαπραγματευτές». Αφού δικαιολογηθούν καταλήγουν σε μια πρόταση του στυλ «και εσύ τη δουλειά σου κάνεις κόψε μου ένα άλλο πρόστιμο πιο φτηνό γιατί δε βγαίνουμε, ξέρεις πως είναι η κατάσταση κτλ». Οι συγκεκριμένοι μάλιστα έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας!

Μία ακόμα κατηγορία είναι οι «μανούρες» . Όπως λέει και το όνομα τους θα κατέβουν για να τσακωθούν. Από το στόμα τους θα ειπωθούν ατάκες όπως «πιτσιρικά δεν ντρέπεσαι να σταματάς έναν στην ηλικία του πατέρα σου», «άσε μας μωρέ που παίρνεις ένα 1000ρικο κάθε μήνα και πας να βγάλεις λεφτά από εμένα», «βγήκατε έξω να μαζέψετε το δώρο των Χριστουγέννων», ενώ οι πιο τολμηροί αρπάζουν και το μπλοκάκι των κλήσεων. Αυτοί αποτυγχάνουν στο σκοπό τους πάντα!

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε; Τι δικαιολογίες έχετε πει ή ξέρετε από γνωστούς σας; Έχετε δεχτεί το πρόστιμο ή έχετε κάνει «διαπραγματεύσεις»;


Μας κοινοποιήθηκε από το autotriti.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ