Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντίνος Γκιουλέκας: «Νοσεί το σύστημα υγείας και στην Βόρεια Ελλάδα»

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, με αφορμή την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι κυβερνώντες πανηγυρίζουν και περηφανεύονται για την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει καθημερινά!

Η Νέα Δημοκρατία έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις κλειστές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς, η τραγική αυτή κατάσταση επιβεβαιώνεται και σε όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου ”Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη, όπου τα μισά κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ασθενείς με βαρύτατες ασθένειες στοιβάζονται σε απλούς θαλάμους, με κίνδυνο να χάσουν τη μάχη για τη ζωή τους. Χειρουργεία αναβάλλονται καθημερινά και τίθενται σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές. Γιατροί και νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Σε πολλές περιπτώσεις, η στελέχωση των νοσοκομείων, σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο, είναι πολύ κάτω των ορίων ασφαλείας.

Δυστυχώς, ο ιός της ανικανότητας και των ιδεοληψιών της Κυβέρνησης ”κόλλησε” και τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Και οι πολίτες υποφέρουν από τις συνέπειες των τραγικών χειρισμών των κυβερνώντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ