Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Η Ομοσπονδία Σωματείων επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης
και το Σωματείο παραγωγών Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών μικροπωλητών λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης «ΟΜΟΝΟΙΑ», αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:

Τραγικός. Αυτό το επίθετο χαρακτηρίζει τον απολογισμό της εορταστικής περιόδου για τις λαϊκές αγορές. Με την κατανάλωση να σημειώνει κατακόρυφη πτώση, παρά τις προσιτές τιμές και την ποικιλία προϊόντων.

Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, αυτή που βίωσαν οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, η φετινή. Παρά τις προσδοκίες, που δημιουργήθηκαν με την παροχή του βοηθήματος στους συνταξιούχους από την κυβέρνηση, η εικόνα δεν διέφερε ως προς τις «καθημερινές».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η πτώση εκτιμάται στο 50%. Είναι δε εντυπωσιακή η πτώση στην κατανάλωση φρούτων, τα οποία μετατρέπονται σε είδος πολυτελείας, κάτι που άλλωστε έχουμε επισημάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και αυτή η εικόνα δεν άλλαξε ούτε την εορταστική περίοδο.

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι ποσοτικά, ο κόσμος επέλεξε και πάλι τις λαϊκές αγορές. Ωστόσο φάνηκε πιο «κουμπωμένος» από ποτέ, ως προς τις αγορές του, ακόμη και όταν οι τιμές των προϊόντων δεν ήταν απλά ελκυστικές, αλλά χαρακτηριστικά χαμηλές.

Μετά λοιπόν και τη λήξη της εορταστικής περιόδου μπορούμε να μιλάμε για τη χειρότερη χρονική περίοδο ( Σεπτέμβριος 2016- Δεκέμβριος 2016), στον κλάδο των λαϊκών αγορών.


Αναφορικά με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών: Οι λαϊκές αγορές λειτουργούν όπως μπορούν και με ότι προϊόντα είναι διαθέσιμα. Ωστόσο, όπως και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας, είναι δύσκολο να μετακινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ