Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Συμβαίνει στον Φραγκομαχαλά

Αστικός περίπατος με τον Κωστή Ζαφειράκη από τη Thessaloniki Walking Tours
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 

Πηγή έμπνευσης, με γνωστές, λιγότερο γνωστές και εντελώς άγνωστες ιστορίες να κρύβονται σχεδόν σε κάθε γωνία του, ο Φραγκομαχαλάς είναι η αγαπημένη μας γειτονιά στο κέντρο που δεν χορταίνουμε να την περπατάμε, να τη ζούμε, ακόμη και να την φωτογραφίζουμε.

Ο Κωστής Ζαφειράκης, γίνεται ο οδηγός μας σε αυτή την περιήγηση στο χώρο, στο χρόνο, στα πιο γοητευτικά και μυστικά σημεία της γειτονιάς. Χώροι και άνθρωποι, στοές και υπόγεια, καταστήματα, παλιά χάνια, στενά περάσματα, απόκοσμες φιγούρες που μας κοιτούν από αγαπημένα κτήρια γίνονται σταθμός σε μια διαδρομή που έχει από όλα: άγνωστες ιστορίες, δρόμους, δημιουργία, θρύλους, γεύσεις ακόμη και αρώματα.

Σημείο συνάντησης: κάτω από το ρολόι στη στοά Μαλακοπής
Ώρα: 11 πμ
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900-1








Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ