Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ για το Κυπριακό

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ και συζήτησε το Κυπριακό. Μετά τη συνεδρίαση εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, εργάζονται εντατικά για τη λύση του Κυπριακού. Στόχος είναι η διασφάλιση αισθήματος ασφάλειας και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών του νησιού.

Το Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής. Μόνο η κατάργηση των εγγυητικών-επεμβατικών δικαιωμάτων και η απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής συνάδει με το διεθνές Δίκαιο, τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, έχει αποσαφηνίσει τις θέσεις της Ελλάδας. Οφείλει και η Τουρκία να αποσαφηνίσει εάν θέλει μια ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση, ή μια κατ΄ επίφαση νομιμότητα που θα συγκαλύπτει τις παράνομες πράξεις της και θα συνιστά διαρκή απειλή για το μέλλον.

Το ΠΡΑΤΤΩ  θεωρεί ότι οποιαδήποτε άλλη πρόταση λύσης υποσκάπτει το μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συνόλου των πολιτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ