Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης
Έως τις 26 Ιανουαρίου συνεχίζεται το πρόγραμμα κοινωνικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης «Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις» για άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους και πολύτεκνους συμπολίτες μας, με την συμμετοχή 30 και πλέον διακεκριμένων επιστημόνων ιατρών της Θεσσαλονίκης, καθηγητών του Α.Π.Θ., ιατρών μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων και νοσοκομείων σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες.
Η συμμετοχή του κόσμου είναι καθημερινά πολύ μεγάλη και όσοι επιθυμούν να εξετασθούν σε μία ή και περισσότερες εξετάσεις, θα πρέπει προηγούμενα να κλείσουν το ραντεβού τους με τους γιατρούς στα τηλέφωνα 2310 914088 ή 6977 621803 ή 6979 670873.

Οι δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις γίνονται καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους κατά τις ώρες 09:00 - 13:00 και 17:00 - 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Πλ. Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού – πρώην Αλάνα Τούμπας - απέναντι από το γήπεδο ΠΑΟΚ).

Την πρωτοβουλία και ευθύνη της διοργάνωσης για Πέμπτη συνεχή χρονιά έχει το μη κερδοσκοπικό σωματείο Στέγη Πολιτισμού και Κοινωνικής Συμπαράστασης "Ο Αριστοτέλης" Θεσσαλονίκης, με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Αντιδημαρχείας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της ΔΕΘ/HELEXPO, της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας

Στο πρόγραμμα Δωρεάν Προληπτικών Ιατρικών Εξετάσεων που απευθύνεται σε όλους τους Θεσσαλονικείς, δεν απαιτείται η επίδειξη κάποιας βεβαίωσης ή απόδειξης από τους ενδιαφερόμενους για να εξετασθούν, αλλά μια απλή προφορική δήλωσή τους, ότι επιθυμούν να επισκεφθούν έναν ή και περισσότερους γιατρούς. Στο πρόγραμμα εξετάσεων υμπεριλαμβάνονται όλες σχεδόν οι ιατρικές ειδικότητες:
- Kαρδιολογικές εξετάσεις ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακρόαση καρδιάς και πνευμόνων, αρτηριακή πίεση.
- Ογκολογικές εξετάσεις παθήσεις μαστού, παθήσεις στομάχου και παχέως εντέρου, μελανώματα δέρματος
- Διαβητολογικές εξετάσεις μέτρηση σακχάρου, διατροφική - συμβουλευτική για απώλεια βάρους
- Ορθοπαιδικές εξετάσεις οστεοπόρωση, πλατυποδία, βλαισοποδία.
- Οδοντιατρικές εξετάσεις εξέταση οδόντων, ούλων, στοματικής κοιλότητας
- Ουρολογικές εξετάσεις προστάτης, ακράτεια ούρων
- Γαστρεντερολογικές εξετάσεις
- Εξετάσεις πλαστικής χειρουργικής καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι του δέρματος, εγκαύματα - βλάβες.
- Οφθαλμολογικές εξετάσεις μυωπία, πρεσβιωπία.
- Ακκοολογικές εξετάσεις έλεγχος ακοής
- Ωτορινολαρυγγικές εξετάσεις λάρυγγος, στόματος, αφτιών.
- Γυναικολογικές εξετάσεις γενικές εξετάσεις
- Εξετάσεις Νεφρού
- Αγγειολογικές εξετάσεις γενικές εξετάσεις.
- Παιδιατρικές εξετάσεις γενικές εξετάσεις
- Mικροβιολογικές εξετάσεις Σάκχαρο, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια.
- Ψυχολογικές εξετάσεις κατάθλιψη, αλτζχάϊμερ, ψυχολογική υποστήριξη.
- Παθολογικές εξετάσεις γενικές εξετάσεις
- Συμβουλευτική βάσει ευρημάτων.
- Ψυχοκοινωνική υποστήριξη

Για τα βαρύτερα και επείγοντα περιστατικά που θα διαγνωσθούν από τους ιατρούς, όπως και πέρυσι, υπάρχει επίσης η δυνατότητα και για δωρεάν περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης και πάλι εντελώς δωρεάν, ενώ την διακομιδή έκτακτων περιστατικών υποστηρίζει το Ιατρικό Κέντρο της EXPRESS SERVICE.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων του προγράμματος ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» κ. Θεόδωρος Ασπασίδης πλαισιωμένος από τον πρώην Υπουργό κ. Γιώργο Ορφανό και τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο.

Ο πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ορφανός συνεχάρει τους διοργανωτές για την σημαντικότατη προσφορά τους στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Ο ιατρός ογκολόγος και ομότιμος καθηγητής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Dr. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης τόνισε την σπουδαιότητα της συμμετοχής των ιατρών στο κοινωνικό γίγνεσθε. 

Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» κ. Θεόδωρος Ασπασίδης ευχαριστεί την Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την φιλοξενία της διοργάνωσης.

Η εμφάνιση της Χορωδίας της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» που καταχειροκροτήθηκε, υπό την διεύθυνση της μαέστρου κ. Κατερίνας Μακρή.

Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» κ. Θεόδωρος Ασπασίδης πλαισιωμένος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Ασπασίδη, τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας κ. Ντίνο Κωστόπουλο, τον ιατρό κ. Επαμεινώνδα Φαχαντίδη και την πρόεδρο της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος κ. Άννα Φαχαντίδου.

Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης» κ. Θεόδωρος Ασπασίδης πλαισιωμένος από τη Γενική Γραμματέα του «Αριστοτέλη» κ. Αναστασία Γεωργακάκη, την ψυχοθεραπεύτρια κ. Δέσποινα Δριβάκου και ιατρούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ