Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

8 αντικείμενα που πρέπει να πετάξεις τώρα από την κουζίνα σου –Την αποδιοργανώνουν

Ξεκαθάρισμα τώρα! Η κουζίνα μας, ένα «δημιουργικό εργαστήρι» μέσα στo σπίτι, οφείλει να είναι οργανωμένο και τακτοποιημένο.

Υπάρχουν αντικείμενα που όχι μόνο δεν έχουν καμία χρησιμότητα αλλά αντιθέτως επιβαρύνουν και αποδιοργανώνουν τον χώρο, σας μπερδεύουν.

Αν θέλετε να κάνετε τον χώρο λειτουργικό, επαναπροσδιορίστε τον ρόλο κάθε αντικειμένου σε αυτό, κι αν χρειαστεί, απαλλαγείτε από αυτό. Ακολουθούν 10 πράγματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή...

1) Εργαλεία που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ: Ανοίξτε τα συρτάρια της κουζίνας και δείτε τι εργαλεία έχετε καταχωνιασμένα. Ποια από αυτά κάνουν την καθημερινότητά σας ευκολότερη και ποια από αυτά δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει... ίσως και ποτέ; Κάντε ξεκαθάριστα και απαλλαγείτε από τα τελευταία.

2) Τηγάνια που δεν είναι αντικολλητικά: Οχι μόνο δυσκολεύουν το έργο της μαγειρικής αλλά ο καθαρισμός τους πάντα είναι ένας μπελάς.

3) Ξύλινες κουτάλες που έχουν χαλάσει: Είναι σωστότερο να πλένονται στο χέρι παρά στο πλυντήριο πιάτων. Οσες όμως είναι φθαρμένες, είναι καλύτερο να απομακρυνθούν.

4) Μαχαίρια που πια... δεν κόβουν: Απαλλαγείτε από αυτά. Κόβοντας με μαχαίρι που δεν κόβει καλά υπάρχει κίνδυνος να γίνει ατύχημα.

5) Παλιά μπαχαρικά: Αν ανοίξετε το συρτάρι ή το ντουλάπι με τα μπαχαρικά θα δείτε ότι ίσως υπάρχουν ξεχασμένα μπαχαρικά που όχι μόνο έχουν χάσει το άρωμά τους αλλά δεν πρέπει πια να χρησιμοποιηθούν.

6) Πλαστικές σακούλες: Δεν μιλάμε για αυτές που έχουν αποθηκευτεί σωστά και είναι σε καλή κατάσταση. Αλλά γι αυτές που μπορεί ακόμα και να έχουν τρυπήσει, μυρίζουν άσχημα, δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

7) Παλιές κούπες: Το πιο πιθανό είναι να έχουν μαζέψει σκόνη. Οχι μόνο δεν τις χρησιμοποιείτε αλλά επιβαρύνουν τον χώρο.

8) Παλιά διαφημιστικά: Φυλλάδια για delivery που μπορεί πλέον να μην έχουν καμία ισχύ. Τα κρατάμε σε συρτάρια και το μόνο που κάνουν είναι να πιάνουν χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ