Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μπαταρία που θα δίνει 600 km αυτονομία με 20’ φόρτιση εξελίσσει η Samsung

Μπαταρία με χρόνο φόρτισης όσο το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ εξελίσσει η Samsung. Εντάξει, περίπου. Προκειμένου η οδηγική εμπειρία να μην διαφέρει από αυτό που κάνουμε σήμερα.

Το 2021 έχουν θέσει ως σημείο σταθμό στον χρονικό ορίζοντα πολλές εταιρείες για την κυκλοφορία δεκάδων ηλεκτρικών μοντέλων. Προφανώς δεν θα παρουσιαστούν όλα ταυτόχρονα, αλλά μέχρι τότε θα αποτελούν μια mainsteam επιλογή, και θα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της αγοράς.

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την αυτονομία και τις προδιαγραφές αυτών των αυτοκινήτων. Η Samsung θέλει να δώσει στους καταναλωτές μια ιδέα για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον της αυτοκίνησης. Η Samsung SDI, η οποία ήδη προμηθεύει μπαταρίες στην BMW, ανακοίνωσε την δημιουργία της «επόμενης γενιάς» μπαταριών. Με ικανότητα να προσφέρουν αυτονομία 600 km και δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε 20 λεπτά.

Ο στόχος είναι το 80% της συνολικής αυτονομίας, δηλαδή περίπου 500 km, να μπορούν να ανακτηθούν στην διάρκεια ενός διαλείμματος για καφέ, στη μέση ενός μεγάλου ταξιδιού. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους, να αναφέρουμε ότι αυτό είναι είναι περισσότερο από ότι προσφέρει σήμερα ένα πλήρως φορτισμένο Tesla. Αντί να φορτώνονται τα αυτοκίνητα με περισσότερες μπαταρίες, πράγμα που θα προσέθετε βάρος, η Samsung θέλει με μία αποδοτική μπαταρία ταχείας φόρτισης, όπως στα κινητά τηλέφωνα, να απαλλάξει τους οδηγούς από το άγχος της αυτονομίας.

Αυτό δεν ήταν το μόνο που είχε να δείξει η Samsung στο NAIAS 2017. Παρουσίασε επίσης μια αναβαθμισμένη έκδοση της “21700”, μιας κυλινδρικής κυψέλης ενέργειας με αυξημένη ενέργεια, ισχύ και απόδοση. Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων βλέπουν με καλό μάτι αυτό τη διάταξη. Το όνομα προέρχεται από τα 21 mm διαμέτρου και τα 70 mm μήκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ