Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη στο 2ο Περιφερειακό Forum της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης θα συμμετάσχει στο 2ο Περιφερειακό Forum της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), με θέμα: «Η Μεσόγειος σε δράση: Νεολαία για τη Σταθερότητα και την Ανάπτυξη», το οποίο πραγματοποιείται στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2017, στη Βαρκελώνη, υπό την αιγίδα της ΕΕ και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας.

Στις εργασίες της συνάντησης αναμένεται να παρευρεθούν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ιορδανίας, της Ισπανίας, της Αιγύπτου, της Πορτογαλίας, της Τυνησίας, της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας και της Σλοβενίας, όπως και ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Πολιτικής Γειτονίας της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν.

Κεντρική θεματική της συνάντησης αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση και επιτάχυνση των δράσεων της Ένωσης για τη Μεσόγειο (ΕγΜ), με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των αναγκών της νεολαίας στην περιοχή της Μεσογείου, σύμφωνα και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ισπανία, ο κ. Αμανατίδης θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής της Ελληνικής Κοινότητας Βαρκελώνης, στελέχη του Αρχαιολογικού Ιδρύματος «Iberia Graeca», ενώ παράλληλα θα επισκεφθεί και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ