Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

«ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ - SLEEPOVER»

"ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ... ΜΟΥΣΕΙΟ!!!". Δεν πρόκειται για νέα παραγωγή γνωστής ταινίας φαντασίας, αλλά... για το πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα πρόγραμμα ''Διανυκτέρευσης σε Μουσεία'', που συνδιοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με μουσεία της πόλης μας, ήδη από το 2011!!
Η καινοτόμος δράση, ακολουθώντας τις σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές, έχει αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα για τα Μουσεία της Θεσσαλονίκης. Το Ολυμπιακό μας Μουσείο, πιστό στον εκπαιδευτικό του ρόλο και συνεπές, ήδη από την πρώτη χρονιά διοργάνωσης του προγράμματος στο ραντεβού με τους μικρούς του φίλους, συμμετέχει και φέτος στο πρόγραμμα διανυκτέρευσης, μεταφέροντας τόσο την περιπέτεια όσο και τη φαντασία της ομώνυμης ταινίας... στον εκθεσιακό του χώρο!!.... με πρωταγωνιστές τους σύγχρονες ήρωες μας... τα αθλητικά μας πρότυπα.... την Βούλα Πατουλίδου, τον Πύρρο Δήμα, τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα…και πόσους άλλους Ολυμπιονίκες μας...με πιο πρόσφατες παρουσίες αυτές του Ρίο 2016... της Άννας Κορακάκη, του Λευτέρη Πετρούνια, της Κατερίνας Στεφανίδη, του Σπύρου Γιαννιώτη, του Παύλου Καγιαλή και Παναγιώτη Μάντη... αλλά και όλων των αθλητών μας που μέσα από τον αγώνα και την αέναη προσπάθεια μας κάνουν περήφανους... με τη συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου λοιπόν, το Μουσείο μας υποδέχθηκε τους μικρούς και γεμάτους ενθουσιασμό φίλους του!! Με εφόδια υπνόσακο, φακό... μα κυρίως κέφι και ατελείωτη διάθεση και όρεξη για παιχνίδια γνώσης της σύγχρονης Ολυμπιακής μας ιστορίας.... ανακάλυψαν πρωτόγνωρες ιστορίες.. και έζησαν Ολυμπιακές εμπειρίες! Οι μικροί εξερευνητές.. γνώρισαν άγνωστες πτυχές των Ολυμπιακών Αγώνων, έπαιξαν μέχρι τελικής πτώσεως και πέρασαν τέλος μια ολόκληρη νύχτα, παρέα με τους σύγχρονες ήρωες...στο αγαπημένο τους Μουσείο!

Το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και στο Ολυμπιακό μας Μουσείο υλοποιήθηκε από τους εξειδικευμένους μουσειοπαιδαγωγούς του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, με την υποστήριξη των νηπιαγωγών του Δήμου Θεσσαλονίκης και των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ