Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Jaguar I PACE Concept, έρχεται από το μέλλον!

Γράφει ο Στάθης Πετρόπουλος
Πριν μερικά χρόνια γράφαμε τα concept γνωρίζοντας πως ασχολούμαστε με χρονικό ορίζοντα δεκαετίες, τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί οι επιλογές των εταιρειών όσο extreme και αν μοιάζουν, είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Σε αυτό ευθύνεται εν πολλοίς η Tesla που έχει μαζικοποιήσει την ηλεκτροκίνηση και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ενσωματωμένη στα αυτοκίνητά της, ωστόσο όλο και συχνότερα εμφανίζονται ανταγωνιστές.



Ένας από αυτούς προέρχεται από την Jaguar καθώς το I PACE Concept που παρουσιάστηκε πρόσφατα είναι ένα ηλεκτρικό SUV με απόδοση 394 ps από δύο ηλεκτροκινητήρες που δίνουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Με τη ροπή των 51kg.m διαθέσιμη από την πρώτη… στροφή τυο κινητήρα το 0-100km/h έρχεται σε λιγότερο από 4 sec και όλα αυτά με αεροδυναμικό συντελεστή 0,29Cd που του δίνει τη δυνατότητα να κινείται με αυτονομία 350km.



Εξαιρετικός επίσης είναι και ο σχεδιασμός του Jaguar I PACE Concept καθώς η απουσία συμβατικού κινητήρα έχει δώσει την ευχέρεια να υπάρχουν άνετοι χώροι οι οποίοι είναι παρόμοιοι με αυτούς ενός συμβατικού SUV , έστω και αν το I PACE Concept δεν είναι τέτοιο.

Τέλος στο εσωτερικό ο στόχος του να ανταγωνιστεί το Tesla Model X είναι εμφανής μιας και οι οθόνες είναι το κύριο στοιχείο από το οποίο ελέγχονται οι βασικότερες λειτουργίες του αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός είναι ασφαλώς φουτουριστικός και λιτός όσο επιτρέπει η απουσία επιλογέων και άλλων συμβατικών χειριστηρίων και σίγουρα στο εσωτερικό βρίσκει κανείς επιλογές που δεν θα είναι μάλλον διαθέσιμες όταν το αυτοκίνητο περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Μας ακούτε τόσο σίγουρους γιατί η ίδια η Jaguar επιβεβαιώνει το ότι το I PACE Concept θα περάσει στην παραγωγή και αυτό το τοποθετεί χρονικά στο δέυτερο μισό του 2018.


Περισσότερες εικόνες στο highoctane.gr που μας το κοινοποίησε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ