Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

«Με τα σημάδια της επάνω του»

Μια διαδρομή στη ζωή και το έργο του Γιώργου Ιωάννου από τη Thessaloniki Walking Tours με οδηγό την Εύη Καρκίτη.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ακολουθούμε στην πόλη τα βήματα ενός συγγραφέα που μέσα στ’ αφηγήματά του επιχείρησε ανασκαφές στην πόλη, στην ιστορία της, στην περιπέτεια των κατοίκων της, στις γειτονιές της.

Με οδηγό την Εύη Καρκίτη περιηγούμαστε σε σημεία και τόπους που σχετίζονται με τη ζωή και το έργο του Γιώργου Ιωάννου ενώ η πλούσια αφήγηση βασίζεται σε ένα υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε από προφορικές μαρτυρίες συγγενών, φίλων, μελετητών του, στα βιβλία του αλλά και σε βιβλία που γράφτηκαν για αυτόν.

Από την πλατεία Αγίας Σοφίας ως την Πλατεία Βαρδαρίου μοιραζόμαστε αναμνήσεις, γεγονότα και λιγότερο γνωστά περιστατικά της ζωής ενός συγγραφέα που ταυτίστηκε με τη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουμε τις πιο γοητευτικές πλευρές του έργου του.

Από την πλατεία Βαρδαρίου θα μεταφερθούμε στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στο οποίο φυλάσσεται το αρχείο του Γιώργου Ιωάννου και προσωπικά του αντικείμενα. Εκεί θα συναντήσουμε τον μελετητή του Ιωάννου, πανεπιστημιακό και συγγραφέα Γιώργο Αναστασιάδη ο οποίος θα μας μεταφέρει την εμπειρία του από τον Ιωάννου τον οποίο γνώριζε προσωπικά ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να μελετά το έργο του. Η βραδιά μας θα ολοκληρωθεί με κρασί και κουβέντα στο βιβλιοπωλείο «Μυθιστορία».

Σημείο συνάντησης: Αγία Σοφία
Ώρα: 17:00
Συμμετοχή: 10 ευρώ
Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com, 6978186900- 1 








Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές. Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ