Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Πάει για αυτοδυναμία η ΝΔ, βυθίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Ποσοστό ως και 35% και διαφορά τέτοια ώστε να δώσει ακόμη και αυτοδυναμία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δίνει μυστική δημοσκόπηση που έγινε από γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων για λογαριασμό επιχειρηματικού ομίλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” στη μυστική δημοσκόπηση που έγινε μετά τις Παροχές Τσίπρα προς τους συνταξιούχους και το ταυτόχρονο πάγωμα του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση η Νέα Δημοκρατία μπορεί να επιτύχει στις εκλογές ποσοστό από 32% ως 35%.

Με βάση τη μυστική δημοσκόπηση η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας είναι στο 8,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με την αναγωγή η διαφορά αυτή είναι στο 10%.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να πετύχει την αυτοδυναμία ή να έχει στη Βουλή με βάση τον εκλογικό νόμο 145 ή 146 βουλευτές γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχηματίσει κυβέρνηση πολύ εύκολα, χωρίς την ανάγκη αναζήτησης περισσότερων του ενός συμμάχων.

Με βάση τα ίδια ευρήματα είναι πιθανό να μπουν στη Βουλή κόμματα όπως η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ψαλιδίζοντας έτσι ποσοστά από... αριστερά για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, εάν ταυτόχρονα μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου διασπαρεί σε κόμματα και σχηματισμούς που δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή ευνοείται η Ν.Δ. και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας αυξάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ