Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Το «μυστήριο» της γυναίκας που ξάπλωσε ένα βράδυ στον καναπέ και δεν ξύπνησε για έξι μήνες

Υπό κανονικές συνθήκες η Beth Goodier θα είχε τελειώσει το πανεπιστήμιο και θα εξειδικευόταν στην παιδοψυχολογία, που ήταν ο στόχος της. Η 22χρονη Βρετανίδα είχε εξαιρετικές επιδόσεις στις εξετάσεις της και αυτοπεποίθηση μπροστά στο μέλλον που έμοιαζε να ανοίγεται λαμπρό μπροστά της.

Αλλά κοντά στα 17α γενέθλιά της, πριν από 5 χρόνια, η Beth αποκοιμήθηκε και δεν ξύπνησε πλήρως για τους επόμενους έξι μήνες. Κοιμόταν επί 22 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες βρισκόταν σε μια «θολή» κατάσταση ύπνου- ξύπνιου, έτρωγε λίγο, έπινε νερό και πήγαινε στην τουαλέτα.

Την τελευταία 5ετία, όπως υπολογίζει η μητέρα της Beth, Janine, η κοπέλα έχει κοιμηθεί το 75% του χρόνου.

Η 22χρονη σήμερα Beth είναι, σύμφωνα με τη Daily Mail, ένας από τους περίπου 100 ανθρώπους στη Βρετανία που έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Kleine-Levin, γνωστό ως σύνδρομο της Ωραίας Κοιμωμένης.



Δεν είναι γνωστό τι πυροδοτεί αυτό το σύνδρομο ούτε ποια μπορεί να είναι η αντιμετώπισή του. Αυτό που ξέρουμε είναι πως πλήττει κυρίως εφήβους- η μέση ηλικία είναι τα 16 χρόνια- και διαρκεί περίπου 13 χρόνια, καταστρέφοντας ουσιαστικά τα δημιουργικά χρόνια των νέων, τα χρόνια των σπουδών και του ξεκινήματος της καριέρας τους.

Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η Beth διανύει «επεισόδιο βαθύ ύπνου» που διαρκεί εδώ και 2,5 μήνες. Περνά τις μέρες τις φορώντας τις πιτζάμες της στο κρεβάτι της ή κοιμισμένη στον καναπέ. Στις σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνει από το σπίτι της στο Cheshire για να πάει στον γιατρό, πρέπει να μετακινείται με αμαξίδιο αφού είναι πολύ κουρασμένη για να περπατήσει.

Η Janine το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κάθεται και να περιμένει πότε η κόρη της θα ξαναμπεί σε φάση «on».

«Μπορεί να ξυπνήσει αύριο και τότε θα δώσει μάχη με το χρόνο να προλάβει να ζήσει τη ζωή της. Τρέχει να δει τους φίλους της και να φτιάξει τα μαλλιά της. Αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα ξανακοιμηθεί», περιγράφει η 48χρονη. Δεν μπορεί να ξεχάσει πώς ξεκίνησε αυτή η απίστευτη περιπέτεια μια μέρα που η 16χρονη τότε κόρη της αποκοιμήθηκε στον καναπέ και δεν ξυπνούσε. Τρομοκρατημένη διαπίστωσε, όταν επιχείρησε να τη σηκώσει, πως μουρμούριζε ασυναρτησίες σαν να ήταν μωρό. Τη μετέφερε στο νοσοκομείο φοβούμενη κάτι πολύ σοβαρό αλλά όλες οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές.

Οι γιατροί δεν ήξεραν τι να συμπεράνουν για την κατάστασή της μέχρι που ένας γιατρός θυμήθηκε πως είχε έναν συνάδελφο που αντιμετώπισε μια παρόμοια κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ