Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Πρώτη επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο νεφρό με τη χρήση ρομποτικού υπερήχου στο Διαβαλκανικό

Στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης λειτουργεί το πρώτο εγκατεστημένο σύστημα ρομποτικής κεφαλής διεγχειρητικού (3D) υπερήχου στην Ελλάδα, ανάμεσα σε όλα τα Κέντρα που διαθέτουν σύστημα ρομποτικής χειρουργικής. Η ρομποτική κεφαλή υπερήχου, αποτελεί την καλύτερη επιλογή σε ρομποτικές επεμβάσεις κυρίως αφαίρεσης όγκων νεφρού με δύσκολη πρόσβαση.

Την πρώτη επέμβαση ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής με την ειδική κεφαλή διεγχειρητικού (3D) υπερήχου, πραγματοποίησε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, η ομάδα των ουρολόγων χειρουργών, Ανδρέα Ανδρέου και Αθανάσιου Μπέκου.

Όπως τόνισαν οι ιατροί, «τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι εξαιρετικά για τη χρήση της σε ενδοφυτικούς και μη όγκους νεφρού, καθώς παρέχουν σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπισή τους».

Η συγκεκριμένη εύκαμπτη ρομποτική κεφαλή υπερήχων χρησιμοποιείται για ταυτόχρονη απεικόνιση υπερηχογραφικής και ενδοσκοπικής εικόνας στο πεδίο όρασης της κονσόλας του χειρουργού. Αυτό, δίνει στο χειρουργό τη δυνατότητα εντοπισμού και καθορισμού των ορίων του όγκου σε πραγματικό χειρουργικό χρόνο και την αφαίρεση στο σύνολό του, κατά την εξέλιξη της επέμβασης. Βοηθάει επίσης στη διενέργεια υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης βιοψίας διεγχειρητικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ