Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Οι δρόμοι της μουσικής οδήγησαν την επτάχρονη μαθήτρια Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου σε μια νέα διεθνή διάκριση (εικόνες)

"Οι δρόμοι της μουσικής" οδήγησαν την επτάχρονη μαθήτρια της Β’ Δημοτικού από την Θεσσαλονίκη, Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου στην όμορφη πόλη της Ξάνθης για να παραλάβει μια νέα διάκριση για εικαστικό έργο που ζωγράφισε, σε μια ακόμα σημαντική διεθνή διαγωνιστική διοργάνωση.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης "Οικουμένη" διοργάνωσε στην πόλη της Ξάνθης την τελετή βράβευσης για την 7η Biennale-Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής, μια διοργάνωση που χαρακτηρίζεται τόσο από τον πλούτο της καλλιτεχνικής έκφρασης, όσο και από το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των εικαστικών έργων των μικρών καλλιτεχνών που διακρίνονται.

Εκατοντάδες γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές κάθε βαθμίδας, από όλη την Ελλάδα επισκέφθηκαν την Ξάνθη, για να παρευρεθούν στα εγκαίνια της εξαιρετικής έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο μουσείο "Οικουμένη" στην περιοχή της Συδινής. Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου μικροί και μεγάλοι συναντήθηκαν και πάλι στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, όπου διοργανώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων για τις διακριθέντες συμμετοχές της Ελλάδας.

Η πρόσκληση-πρόκληση από την πόλη που γεννήθηκε ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης και ποιητής Μάνος Χατζιδάκις και που διαχρονικά περιθάλπει με αγάπη την τέχνη δόθηκε προς τους μαθητές 157 χωρών όλου του κόσμου και δεν ήταν άλλη από το να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον μοναδικό εικαστικό τους λόγο, τι σημαίνει για αυτούς η μουσική.

Το έργο της μαθήτριας Δέσποινας-Ειρήνης Τριανταφυλλίδου με τίτλο "Οι νότες στη ζωή μου" (50x55 εκ. / μικτή τεχνική με μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, κολάζ / Απρίλιος 2016) ξεχώρισε ανάμεσα σε περισσότερες από 7.000 ελληνικές συμμετοχές μαθητών ηλικίας 4 έως 17 ετών, εξαιρετικά υψηλού εικαστικού επιπέδου και τιμήθηκε με 1ο βραβείο, κατόπιν αξιολόγησης από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς και παιδοψυχολόγους. Έμπνευσή για τη δημιουργία του έργου της μαθήτριας αποτέλεσαν οι νότες, οι ήχοι, η κίνηση και οι εικόνες της μουσικής στην ζωή της, αλλά και στην φύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μικρή μαθήτρια που αγαπά την ζωγραφική, το χτεσινό σημαντικό βραβείο αποτελεί την όγδοη συνολικά διάκριση που λαμβάνει τον τελευταίο χρόνο, σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς τέχνης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ