Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

2ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης

Από το Σάββατο 12, έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 κλείνουμε τα μάτια και χανόμαστε στη χώρα των ιστοριών, περνάμε από σύμπαντα σοφίας και αιώνες μνήμης. Εργαστήρια, παραστάσεις και μια καινούργια πρωτοβουλία, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, είναι οι σταθμοί μας στο ταξίδι.

Το σήμα για την έναρξη του 2ου ΦΑΘ, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, δίνει μια αφηγήτρια που μας τίμησε με την παρουσία της και στην περσινή διοργάνωση, η Ανθή Θάνου, με μία παράσταση αλλιώτικη, μεταμεσονύκτια και … σαρκοβόρα!

Η συνέχεια του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στους νέους αφηγητές. Η Τρίτη, 15 του Νοέμβρη, είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους εκείνους που έχουν ιστορίες και αναζητούν παρέα για να τις μοιραστούν. Πάρτε λοιπόν τις ιστορίες σας και ελάτε, εμείς βάζουμε τα υπόλοιπα.

Έπειτα, η σκυτάλη περνά στους τεχνίτες της αφήγησης. Τα εργαστήρια του 2ου ΦΑΘ από την Παρασκευή 18 ως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένα στις αφηγηματικές τεχνικές, σε εκείνα τα μέσα που χαρίζουν στη φαντασία του αφηγητή συνοχή, στόχο και φωνή. Φημισμένοι αφηγητές έχουν αναλάβει να μας εξηγήσουν:

Η Αγνή Στρουμπούλη μας καλεί να ψηλαφίσουμε τον μυθικό μας εαυτό και να αναζητήσουμε τον μίτο που ενώνει το χθες των παραμυθιών με το σήμερα της ζωής μας.

Ο Γιώργος Ευγενικός μοιράζεται τα μυστικά της μνήμης και της μνημονικής, βρίσκοντας οδηγούς από τους αρχαίους ραψωδούς έως τον ψηφιακό κόσμο.

Ο Δημήτρης Προύσαλης μας μυεί στην τεχνική της εικονοποίησης του λόγου και της οικειοποίησης των ιστοριών που συναντάμε και θέλουμε να αφηγηθούμε.

Στις παραστάσεις του 2ου ΦΑΘ, η Αγνή Στρουμπούλη αφηγείται για ανεξιχνίαστες γριές, ο Γιώργος Ευγενικός για τον Κωνσταντίν - τον "δικό μας" Αλαντίν-, ενώ ο Δημήτρης Προύσαλης φέρνει μπροστά μας μια μεγάλη παρέα ηρώων που πέρασαν από αναποδιές και νίκησαν. Ο πολύχρωμος κόσμος των παραστάσεων του 2ου ΦΑΘ μας κοιτά στα ματιά και μας θυμίζει πως τα πράγματα μπορούν να είναι και κάπως αλλιώς.

Στις παραστάσεις, την Ανθή Θάνου συνοδεύει μουσικά ο Αλέξανδρος Μακρής, την Αγνή Στρουμπούλη ο Σταύρος Παργινός και τον Γιώργο Ευγενικό ο Εμμανουήλ Παλιάκης. Όλοι τους αντλούν νότες από τη μαγεία των ιστοριών για να τις ξαναπροσφέρουν πίσω σε αυτές, σε μια οργανική συνύπαρξη.

Όλα αυτά στο forum δημιουργίας ΑΒΓΟ (Βαλαωρίτου 4) και στον Πολυχώρο ΕΝΩ (Ερμού και Ίωνος Δραγούμη γωνία).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.lupusinfabula.gr και τη σελίδα μας στο fb Lupus in fabula – Ομάδα Αφήγησης – Storytelling Group.

Πρόγραμμα 2ου ΦΑΘ - Προϋποθέσεις συμμετοχής
Δηλώσεις συμμετοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ