Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί

Να ένα κέiκ πολύ εύκολο και γρήγορο που μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο. Πρόκειται για ένα «αέρινο» πιάτο, έχει λίγο αλεύρι και καλά υλικά.
Υλικά
  • 80 γραμμάρια ζαμπόν ποιοτικό (καπνιστό καλύτερα)
  • 60 γραμμάρια τυρί Emmental
  • 60 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα πικάντικη, με σπόρους
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Ανάψτε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε το ζαμπόν και το τυρί σε πολύ μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, την μουστάρδα
  • Δοκιμάστε το λίγο, προσθέστε το ζαμπόν και το τυρί, αλατίστε όσο πρέπει
  • Βάλτε το κέηκ σε μια φόρμα σιλικόνης
  • Ψήστε για 40 λεπτά, το κέηκ πρέπει να είναι ροδοκόκκινο
  • Σερβίρετε με σαλάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ