Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Φίλης... έβαλε την όπισθεν!

Όπισθεν ολοταχώς για τον υπουργό Παιδείας, όσον αφορά στη διαμάχη του με την εκκλησία. Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Real, δήλωσε έτοιμος να παραμερίσει τις απόψεις του γύρω από το επίμαχο θέμα του ρόλου της εκκλησίας στο παρελθόν, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο θέμα των θρησκευτικών.

Τόνισε ότι η συζήτηση δεν πρέπει να πηγαίνει στο παρελθόν και πρόσθεσε ότι τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως.

"Έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν θέλω να κάνω τον κριτή για το αν η εκκλησία στην επταετία έκανε αντίσταση. Βάζω όμως στην άκρη το θέμα αυτό αν υπάρχει πρόοδος με την εκκλησία στα θρησκευτικά", είπε.

Επανέλαβε ότι έχει την πλήρη κάλυψη από τονπρωθυπουργό επί του θέματος.

Αναφερόμενος στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος απέστειλε επιστολή με τις απόψεις του στον κ. Φίλη, επισήμανε ότι οι απόψεις του κ. Ιερώνυμου είναι προσωπικές, υποστήριξε ωστόσο ότι υπάρχει συνεννόηση.

Την ίδια ώρα, να ρίξει τους τόνους επιχειρεί η κυβέρνηση μετά το ψυχρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ του αρχιεπισκόπου και του υπουργού Παιδείας, με αιχμή τις δηλώσεις Φίλη.

Μετά την άτυπη σύσκεψης, στο Μαξίμου, κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι είναι άγονο και αχρείαστο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ