Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Η "Σχεδία" στην ΕΥΑΘ

Προστατευόμενο πόστο για διαπιστευμένους πωλητές του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» αποτελεί από σήμερα η ΕΥΑΘ, φιλοξενώντας τους μια φορά τον μήνα στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων της (Εγνατία 127).

Με την πρωτοβουλία αυτή, σκοπός είναι αφενός να γίνει ευρύτερα γνωστό το κοινωνικό έργο της «Σχεδίας» για τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αφετέρου, σε επίπεδο προσωπικό, να ενισχυθεί το εισόδημα των ανθρώπων της «Σχεδίας» από τις πωλήσεις σε υπαλλήλους και καταναλωτές της εταιρείας, κυρίως όμως να ωφεληθούν οι ίδιοι, εργαζόμενοι σε συνθήκες ασφάλειας -εκτός δρόμου- και αμέριστης κοινωνικής αποδοχής.

Οι πωλητές προέρχονται από αδύναμες πληθυσμιακές ομάδες. Πρόκειται για αστέγους, ανέργους και γενικώς ανθρώπους που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η τιμή πώλησης του περιοδικού είναι 3 ευρώ. Από αυτά τα μισά (δηλαδή το 1,50 ευρώ) πηγαίνουν απευθείας στον πωλητή.

Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου, μέλος του Διεθνούς Δικτύου Περιοδικών Δρόμου (INSP). Κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα και πωλείται αποκλειστικά από διαπιστευμένους πωλητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ