Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΕΘ–Νέοι Ορίζοντες: Η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ διέλυσε οικονομικά επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την ακινησία των αστικών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη τονίζει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες», επισημαίνοντας παράλληλα την ταλαιπωρία που υφίστανται επιχειρήσεις και πολίτες. Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος σημειώνει τα εξής:

«Στα όρια της διάλυσης είναι πλέον η τοπική οικονομία στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ η οποία συμπλήρωσε δέκα μέρες, ενώ ήδη η αγορά βίωσε τις αρνητικές επιπτώσεις της ακινησίας των λεωφορείων και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων.

Εδώ και δέκα μέρες, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας στερείται του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς που διαθέτει, ενώ εκκωφαντική είναι η σιωπή των αρμοδίων, εκείνων που οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα που πλήττει ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Οι γενικόλογες ανακοινώσεις από όσους έχουν την ευθύνη των αποφάσεων, τα ευχολόγια και η εκδήλωση καλών προθέσεων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επίλυση του προβλήματος που τείνει να διαλύσει περαιτέρω την ήδη καθημαγμένη οικονομία με τις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν «παγώσει», καθώς βλέπουν πλέον τους πελάτες με το κιάλι, αφού η μετακίνηση των καταναλωτών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο. Επίσης, η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οδηγεί σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο ή δεν μπορούν να μετακινούνται με ταξί με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετάβασή τους στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται και αυτές, με τη σειρά τους, να αναγκάζονται σήμερα να υπολειτουργούν.

Παράλληλα, η πόλη ξαναζεί μέρες κυκλοφοριακού χάους, κυρίως όταν οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο! Οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύση άμεσα και να μην επιτρέψουν την επανάληψη του προβλήματος το οποίο ταλαιπωρεί όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και τις επιχειρήσεις της, όσες, δηλαδή, έχει απομείνει!

Πρέπει να δοθεί πρωτίστως λύση στο θέμα της καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και στη συνέχεια να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την… πρωτοτυπία της Θεσσαλονίκης να διαθέτει μόνο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, καθιστώντας την πόλη όμηρο μιας ιδιότυπης ιδιωτικής, πλην όμως επιχορηγούμενης από το Ελληνικό Δημόσιο, επιχείρησης η οποία μάλιστα κινείται στο χώρο άνευ ανταγωνισμού. Και η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από εύθραυστες δικαιολογίες ρίχνοντας τη μπάλα στην εξέδρα και αποποιούμενη όλων των ευθυνών.

Η ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα. Δεν αντέχουν άλλο. Ως εδώ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ