Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνε να κλείσουν τον ΕΔΟΕΑΠ!

Γράφει Νίκος Κούτρικας

Σε μια ρευστή περίοδο, στο στόχαστρο έχει μπει και το ταμείο υγείας των δημοσιογράφων ΕΔΟΕΑΠ όπου παρά το προβλεπόμενο πλεόνασμα 2.9 δις ευρώ που προβλέπετε από την διοίκηση, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα για την συνέχιση της λειτουργίας του.
Παρά την τεράστια και πολύ πετυχημένη προσπάθεια της διοίκησης για την είσπραξη εσόδων όπου με ρυθμίσεις οφειλών και εσωτερική τακτοποίηση έδωσαν αέρα και πνοή για υγιή συνέχιση του αλλά και την αναλογιστική μελέτη, η κυβέρνηση (κκ Κατρούγκαλος-Πετρόπουλος) δεν απαντά ακόμα εάν θα νομοθετήσει σχετικά για να μπορέσει να εισπράξει χρήματα από τον δημόσιο πια φορέα το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

Έτσι όλοι οι ασφαλισμένοι του ταμείου βρίσκονται κυριολεκτικά στον... αέρα και αναμένουν κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση αφού έως 20 Οκτωβρίου θα κριθεί η συνέχιση λειτουργίας του Εοδεαπ ή υπαγωγή των ασφαλισμένων του στο νέο υπερ ταμείο!

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην ΕΕ οι άνθρωποι του τύπου έχουν το δικό τους ασφαλιστικό φορέα.

Όπως μας δήλωσε μέλος της διοίκησης η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι εάν ξεκλειδώσει με εντολή της η καταβολή χρημάτων από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το ταμείο θα συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του διαφορετικά στις 20 Οκτωβρίου θα τεθεί τέλος στην λειτουργία του!

Να σημειωθεί ότι στον Εοδεαπ μπορούν με πρότασή του στην κυβέρνηση να ασφαλιστούν και άλλες ειδικότητες εργαζομένων (η λεγόμενη διεύρυνση του) όπου θα μπορούν να καλύψουν περαιτέρω ανάγκες ασφάλισης εργαζομένων λόγω της άρτιας οργάνωσής του σε Ιατρικό προσωπικό και συναφείς ειδικότητες.

Ο Οκτώβριος πλησιάζει μήπως κάποιοι στην κυβέρνηση να ενεργοποιηθούν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ