Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μιλανέζικο σνίτσελ

Η ιταλική πρωτεύουσα της μόδας δεν είναι διάσημη μόνο για τις φίρμες ρούχων και την πασαρέλα της, αλλά και για την γαστρονομία.

Η πιο διάσημη συνταγή του Μιλάνου είναι η εσκαλόπ μιλανέζ. Πολλοί την κακομεταχειρίζονται και βγαίνει ένα πλαστικό πράγμα, άγευστο. Δείτε πώς γίνεται πραγματικά.
Υλικά για 4 άτομα
  • 4 εσκαλόπ μοσχαριού, λεπτές
  • 1 φλυτζάνι παξιμάδι τριμμένο
  • 1 φλυτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Λίγο βασιλικό φρέσκο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Προετοιμάστε 3 πιάτα. Βάλτε το αλεύρι στο πρώτο. Στο δεύτερο σπάστε τα αυγά, χτυπήστε τα και προσθέστε πιπέρι και βασιλικό ή μαϊντανό. Στο τρίτο πιάτο βάλτε το μείγμα παρμεζάνας και παξιμαδιού τριμμένου
  • Περάστε τα εσκαλόπ στο αλεύρι. Τινάξτε για να φύγουν τα πολλά και περάστε τα μετά στο 2ο πιάτο και στο 3ο.
  • Ξαναπεράστε μια δεύτερη φορά τα εσκαλόπ στο μείγμα αυγού και στο μείγμα παρμεζάνας
  • Ζεστάνετε ένα τηγάνι και βάλτε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί
  • Τηγανίστε τα εσκαλόπ 1 λεπτό από κάθε πλευρά
  • Σερβίρονται αμέσως, με μια πράσινη σαλάτα ή σαλάτα ρόκας ή ντομάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ