Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η εταιρεία που υπόσχεται το smartphone των 7 δολαρίων

Η αγορά των smartphones είναι σίγουρα μια από τις πιο ταχύτατα αναπτυσσόμενες και έχει πάνω από 65 «παίκτες» παγκοσμίως.

Η Ινδία λοιπόν τους τελευταίους μήνες έχει βρει τα δικά της τεχνάσματα μάρκετινγκ προβάλλοντας συσκευές πολύ χαμηλού κόστους. Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά smartphones στον κόσμο και δεκάδες εταιρείες θέλουν το μερίδιο τους στις περισσότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές που αποστέλλονται σε χρήστες κάθε τρίμηνο.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μέγεθος της αγοράς και τις μελλοντικές δυνατότητες φαίνεται σαν ένα προσοδοφόρο επαγγελματικό μοντέλο για την έναρξη ενός νέου εμπορικού σήματος smartphone. Ποια θα είναι η διαφορά; Το πολύ χαμηλό κόστος σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες της αγοράς.

Έτσι, μια νεοεισερχόμενη στην αγορά εταιρεία, η ChampOne ισχυρίζεται ότι θα κυκλοφορήσει μια Android συσκευή έναντι μόλις... 7 δολαρίων. Το ChampOne C1 όπως θα λέγεται, θεωρείται ότι θα είναι ένα αξιοπρεπές smartphone μεσαίας κατηγορίας.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα έχει μια οθόνη HD 5 ιντσών, μνήμη RAM 2 GB και κάμερα 8 megapixel μεταξύ άλλων. Οι πελάτες θα μπορούν για λίγο να το αγοράσουν σε αυτή τη χαμηλή τιμή, ενώ αργότερα θα κοστίζει 120 δολάρια.

Επιπλέον θα πρέπει να κάνουν εγγραφή στην ιστοσελίδα της εταιρείας για να το παραγγείλουν. Βέβαια το πρόβλημα είναι ότι η ιστοσελίδα αντιμετωπίζει κάποια τεχνικά προβλήματα εδώ και ένα διάστημα.

Το κοινό βέβαια πρέπει να παραμένει επιφυλακτικό καθώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας κατασκευαστής smartphone έχει προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή των χρηστών στην αγορά με την υπόσχεση εξωπραγματικής τιμολόγησης την οποία αθετούν αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ