Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικές άδειες, το photostory: Η καλλονή, τα παπούτσια του Σαββίδη και άλλες... "ιστορίες"

Η μέρα ξεκίνησε νωρίς. Πολύ νωρίς. Και η νύχτα θα διαρκέσει ακόμη περισσότερο! Η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες έχει ξεκινήσει, θα διαρκέσει ίσως και περισσότερες από 50 ώρες και όταν οι επιχειρηματίες θα βγουν από το κτίριο – φρούριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όλα θα είναι αλλιώς.

Δεν λες κουβέντα, κρατάς κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα... Όσοι μπήκαν στο κτίριο νωρίς το πρωί της Τρίτης (20.08.2016) ήταν προετοιμασμένοι πως θα βγουν σε άλλη... εποχή. Όχι μόνο συμβολικά, αφού μετά τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών ο χώρος των ΜΜΕ θα αλλάξει ριζικά αλλά και κυριολεκτικά, αφού οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιριών που συμμετέχουν στη διαδικασία μπήκαν καλοκαίρι (Αύγουστος γαρ) και ίσως βγουν... φθινόπωρο (τα ξημερώματα της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου).

Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να πάνε πουθενά αν δεν δοθούν και οι τέσσερις άδειες. Ούτε αυτός που θα πάρει την πρώτη ούτε αυτός που θα πάρει τη δεύτερη. Γι’ αυτό και όλοι πήγαν... οργανωμένοι! Με τις βαλίτσες τους, τα σακκίδιά τους, τα sleeping bags τους (δύσκολο πράγμα το ράντζο). Οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 προχώρησαν και ένα βήμα πιο πέρα: είχαν μαζί τους στρώματα και ανεμιστήρα!

 

Η καλλονή

Τις εντυπώσεις έκλεψε μια ξανθιά εντυπωσιακή κυρία, συνεργάτης εντός εκ των επιχειρηματιών που διεκδικούν μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Επέλεξε μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μαύρα μεγάλα γυαλιά ηλίου.
 

Εκτός όμως από την ξανθιά καλλονή, τις εντυπώσεις "έκλεψαν" και οι επιχειρηματίες που αποφάσισαν να παραστούν αυτοπροσώπως στη διαδικασία. Εντυπωσίασαν ακόμη και για τις ενδυματολογικές τους επιλογές. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξε να εμφανιστεί με ένα κατακόκκινο μπλουζάκι, ο Θοδωρής Κυριακού τζιν, μαύρο μπλουζάκι και μαύρα γυαλιά, ο Ιβάν Σαββίδης έστρεψε πάνω του τα βλέμματα για τα... παπούτσια του, ενώ ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ντύθηκε επίσης σπορ με ανοιχτό γρι παντελόνι και πιο σκούρο πουκάμισο.

Έλαμψαν για της... απουσίας τους οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Κοντομηνάς.

Το κτίριο της ΓΓΕΕ είναι «περικυκλωμένο» από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ και μία κλούβα της αστυνομίας είναι παρκαρισμένη έξω από την είσοδο του γκαράζ. Κανείς δεν μπορεί να παρκάρει κοντά του κτιρίου, ενώ ήδη άλλαξε η πρωινή βάρδια των φρουρών που είναι επιτετραμμένοι με τη φύλαξη των προσώπων εντός του κτιρίου. Για την καλύτερη... περιφρούρηση έχουν επιστρατευτεί και τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας.

Οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες βρίσκονται αυστηρά σε απόσταση του κτιρίου.

Φωτογραφίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ