Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Κάτι παραπάνω από "απωθημένο" της αριστεράς οι τηλεοπτικές άδειες!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Μια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών με "ειδικό" κοινό τους υποψήφιους αγοραστές για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εξελίσσεται από χθες το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, με την πληροφορία που δεν μπορεί να διασταυρωθεί ακόμα ότι οι δύο πρώτες άδειες κλείδωσαν.

Το ερώτημα που μπαίνει πια είναι γιατί η κυβέρνηση για μία ακόμα αφορά επιδιώκει με μια παγκόσμια πρωτότυπη διαδικασία το... αδιέξοδο όπως έγινε με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τον Βαρουφάκη που οδήγησε με επώδυνα μέτρα στο τρίτο μνημόνιο;

Κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν ότι η όλη διαδικασία γίνεται για να μπουν νέοι "παίκτες" στην τηλεοπτική αγορά με σκοπό τον έλεγχο της ενημέρωσης.

Προφανώς το κίνητρο δεν είναι οικονομικό αφού όλοι ξέρουμε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα έφερνε περισσότερα στα ταμεία του κράτους που νοικιάζει τις συχνότητες.

Πάντως πολλοί κάνουν λόγο ότι το μαύρο είναι κοντά σε πολλά κανάλια όπως τονίζει και η κ. Γεροβασίλη μετά τις 30 ημέρες!

Ερώτημα τώρα γιατί η αριστερά καταργεί το ΕΣΡ και ακολουθεί μια κατά πολλά αμφισβητούμενη διαδικασία με μόνο 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας;

Πως γνωρίζει πως κινείται η διαφημιστική αγορά;

Δεν είναι λίγοι πια πολλοί που μιλούν για απωθημένο της αριστεράς που σίγουρα δεν θα της βγει σε καλό αφού μπαίνει σε επικοινωνιακό "πόλεμο" με όσους αποκλειστούν αλλά και δημιουργεί και νέους ανέργους που σίγουρα δεν θα μπορέσουν να απασχοληθούν στα 4 κανάλια, γιατί απλά δεν θα χωράνε...

Άρα το "απωθημένο" θα έχει πολλά αδιέξοδα σε μια περίοδο που ο ΕΝΦΙΑ καίει αφού ούτε καταργήθηκε αλλά ήταν και μεγαλύτερος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ