Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Αυτά είναι τα 9 σημάδια που δείχνουν ότι είστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν και να «μετρήσουν» την εξυπνάδα εδώ και εκατοντάδες χρόνια, με το τεστ IQ να είναι στις μέρες μας ένας ασφαλής τρόπος για να καταλάβετε αν ανήκετε στους ιδιαίτερα έξυπνους ανθρώπους.
Όπως φαίνεται από δημοσίευμα της «Independent», όμως, υπάρχουν ακόμα εννέα σημάδια που δείχνουν αν διαθέτετε IQ υψηλότερο του μέσου όρου.

1. Αν μιλάτε περισσότερες από μία γλώσσες
Σύμφωνα με έρευνες, αν ένας άνθρωπος μιλά περισσότερες από μια γλώσσες τότε βελτιώνεται η ανάπτυξη και η αποδοτικότητα του εγκεφάλου του. Ακόμα οι άνθρωποι που έχουν έφεση στην μάθηση αρκετών ξένων γλωσσών είναι λιγότερο πιθανό να πληγούν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

2. Αν είστε το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας
Το μεγαλύτερο παιδί μιας οικογένειας φαίνεται πως διαθέτει το υψηλότερο IQ από τα μικρότερα αδέρφια του, όπως προκύπτει από μελέτη. Το στοιχείο αυτό δεν προκύπτει γενετικά, αλλά από την πιο έντονη ενασχόληση των συγγενών με το παιδί.

3. Αν έχετε αδυναμία στις γάτες
Όπως υποστήριξε μια έρευνα που μελέτησε 600 πανεπιστημιακούς φοιτητές, οι άνθρωποι εκείνοι που προτιμούν τις γάτες είναι λιγότερο κοινωνικοί από τους υπόλοιπους, αλλά είναι περισσότερο έξυπνοι.

4. Αν σας αρέσει το αλκοόλ
Πολλές έρευνες έχουν καταφέρει να συνδέσουν την υψηλή νοημοσύνη με την κατάποση αλκοόλ. Μάλιστα, φαίνεται πως τα πολύ έξυπνα παιδιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εξελιχθούν σε ...γερούς πότες μεγαλώνοντας, συγκριτικά με τους λιγότερο έξυπνους συνομηλίκους τους.

5. Αν είστε αριστερόχειρας
Οι αριστερόχειρες μπορεί να καλύπτουν μόνο το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά σύμφωνα με μελέτες, είναι ελαφρώς πιο εύστροφοι από τους δεξιόχειρες.

6. Αν ανησυχείτε πολύ
Προφανώς το άγχος και η ανησυχία δεν είναι και τόσο κακά χαρακτηριστικά. Όπως προκύπτει από μια έρευνα αυτοί που αγχώνονται συχνότερα και πιο έντονα από τους υπόλοιπους διαθέτουν και υψηλότερο βαθμό νοημοσύνης.

7. Αν διαθέτετε χιούμορ
Μια έρευνα έδειξε πως το στοιχείο που κάνει περισσότερο ελκυστικό ένα άτομο είναι αν διαθέτει αίσθηση του χιούμορ, στοιχείο που υποδηλώνει έντονη εξυπνάδα.

8. Αν τεμπελιάζετε
Ερευνητές από το «Gulf Coast University» στη Φλόριντα έφτασαν στο συμπέρασμα πως οι έξυπνοι άνθρωποι σπάνια βαριούνται όταν είναι βυθισμένοι στις σκέψεις τους. Αντίθετα, στην περίπτωση ενεργών δραστηριοτήτων όπως η γυμναστική φαίνεται πως βαριούνται πολύ πιο εύκολα από ότι οι υπόλοιποι.

9. Αν αμφισβητείτε την εξυπνάδα σας
Σύμφωνα με το φαινόμενο «Dunning-Kruger» το 1999, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να εντοπίζουν περισσότερα λάθη στους ίδιους από ότι οι υπόλοιποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ