Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΒΡΙΑ ΤΗΣ Ν. ΙΤΑΛΙΑΣ

Στο διεθνές Φεστιβάλ της Καλαβρίας «Magna Grecia» συμμετέχει το Ωδείο Άνω Πόλης παρουσιάζοντας τρεις απαιτητικές συναυλίες από 30 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου. Η συμμετοχή του Ωδείου Άνω Πόλης στο φημισμένο αυτό φεστιβάλ της Ν. Ιταλίας που γίνεται στην ιστορική πόλη Tropea, εντάσσεται στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για τα 10 χρόνια της λειτουργίας του.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Ελληνική μουσική και τραγούδια, κλασσική μουσική, θεατρικό δρώμενο - σε πρώτη παρουσίαση - βασιζόμενο σε μύθο του Λατίνου ποιητή Οβίδιου με τη σύμπραξη της Ορχήστρας Δωματίου του Ωδείου, παράσταση οπερέτας καθώς και ρεσιτάλ κιθάρας με έργα από το διεθνές ρεπερτόριο.

Σχετικά, ο αρχιμουσικός Παναγιώτης Διαμαντής που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση των τριών αυτών συναυλιών δήλωσε: «Για πρώτη φορά ένα Ελληνικό Ωδείο, συμμετέχει και πρωταγωνιστεί σε ένα διεθνές φεστιβάλ που διοργανώνεται σε μια περιοχή της Ιταλίας, όπου όπως δηλώνει και το όνομά της (Μεγάλη Ελλάδα), ο ελληνικός πολιτισμός μεταλαμπαδεύτηκε από τους προγόνους μας και μεγαλούργησε, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια του. Καθηγητές και σπουδαστές του Ωδείου μας έχουν την μοναδική αυτή ευκαιρία να παρουσιάσουν το ταλέντο και το έργο τους εκτός συνόρων, σ΄ένα φημισμένο φεστιβάλ με διεθνή εμβέλεια».
Και ο κ. Διαμαντής κατέληξε: «Η παρουσία μας στη Ν.Ιταλια έρχεται να πιστοποιήσει την επιτυχία του καλλιτεχνικού προγραμματισμού και των μουσικών δραστηριοτήτων μας για τον εορτασμό των 10 χρόνων Μουσικής Εκπαίδευσης και Δημιουργίας του Ωδείου Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Δεκαπέντε καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, σε ένα φημισμένο μουσικό Φεστιβάλ υψηλών προδιαγραφών».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1. Ρεσιτάλ Κιθάρας του Μίλτου Χατζηκάλφα

2. Θεατρικό δρώμενο "Σκύλλα & Χάρυβδη" - Παραγγελία του φεστιβάλ - Ορχήστρα δωματίου Ωδείου με τη συμμετοχή καθηγητών (Μαρκατόπουλος Αθανάσιος, Κυρτσόγλου Άλκης, Κιουρτσής Κρίτωνας, Σάλιαρη Γεωργία) και σπουδαστών (Διαμαντή Ελένη, Μαγγίρα Μάρθα, Καραγιαννόπουλος Πάρις, Παπαλέξης Ιωάννης, Γκούβας Αλέξανδρος)

3. Οπερέτα " Η νέα μου υπηρέτρια" του Ch. Lecocq - Σοπράνο και Σκηνοθεσία: Λύκα Μιρέλλα, Σοπράνο: Μπαξεβανίδου Βασιλική, Πιάνο: Μαργαρίτης Αθανάσιος

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ στην Ιταλική γλώσσα καθώς και άλλες πληροφορίες:
http://www.armoniedellamagnagraecia.it/do…/brochure-2016.pdf
http://www.armoniedellamagnagraecia.it/programma/
http://www.armoniedellamagnagraecia.it/

Στις φωτογραφίες, ένα σύνολο καθηγητών και σπουδαστών του Ωδείου που θα συμμετάσχει στο διεθνές Φεστιβάλ της Καλαβρίας «Magna Grecia» και ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ στην πόλη Tropea της Καλαβρίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ