Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τόσες πολλές «σημαντικές ημέρες» για τόσο ασήμαντες «επιτυχίες»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Είναι μια σημαντική ημέρα, είναι μια σημαντική στιγμή: Πρόκειται για τις δύο πιο αγαπημένες φράσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τη χρησιμοποιούν σταθερά, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην εξουσία, κάθε φορά που θέλουν να πανηγυρίσουν.

Έχουμε, λοιπόν, ζήσει μαζί τους πολλές «σημαντικές ημέρες» και «σημαντικές στιγμές». Πραγματικά αξέχαστες, αν σκεφθούμε ότι κάθε φορά, μετά από κάθε «σημαντική ημέρα», τα πράγματα χειροτερεύουν.

Απόδειξη όσα κάθε φορά επακολουθούν:

-«Είναι μία σημαντική στιγμή για την Ελλάδα έπειτα από τόσο καιρό», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, μετά το τελευταίο Eurogroup, που στην ουσία δεν έκανε τίποτε άλλο από το να επικυρώσει τα πρόσφατα ψηφισθέντα επώδυνα μέτρα και μάλιστα και με υποσημειώσεις και με υποδόσεις.

- «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα», δήλωσε την ίδια μέρα (25 Μαΐου) και η κ. Γεροβασίλη σε δική της δήλωση.

-«Ευτυχής η συγκυρία που βρεθήκατε στην Ελλάδα, σε μια σημαντική μέρα, γιατί είχαμε χθες μια πολύ σημαντική συνεδρίαση για την συμφωνία στο Eurogroup», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας την ίδια μέρα, υποδεχόμενος τον κ. Αβραμόπουλο.

Και από εκεί και πέρα, ενδεικτικά έχουμε και λέμε:

-24 Μαΐου 2016, Καμμένος στη Σύρο: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας. Είναι η ημέρα όπου στο Eurogroup η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή των μνημονίων και ρυθμίζει το θέμα του χρέους. Μπαίνουμε στην εποχή της ανάπτυξης».

-10 Μαΐου 2016, Αλ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο: «Σήμερα είναι μια μέρα σημαντική. Και είναι σημαντική διότι μετά από έξι και πλέον χρόνια διαρκών περικοπών, κακών ειδήσεων και σκληρής λιτότητας είχαμε επιτέλους καλές ειδήσεις. Στο χθεσινό Eurogroup, μετά από έξι χρόνια συνεδριάσεων αυτού του Οργάνου, όπου η Ελλάδα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επισφραγίστηκε μια θεμελιώδης αλλαγή της εικόνας». (Δηλαδή και αυτή ήταν μια σημαντική ημέρα μετά από άλλη μια συνεδρίαση του Eurogroup).

-9 Μαΐου 2016, ο Αλ. Τσίπρας επισκεπτόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Ίσως να μην είναι τυχαίο, ότι σήμερα είναι η μέρα της Ευρώπης και στις ιδρυτικές συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αξία της αλληλεγγύης είναι νομίζω αναντικατάστατη και ιδιαίτερα σημαντική».

-8 Μαΐου 2016, Αλ. Τσίπρας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο: «Θα ήθελα, λοιπόν, σήμερα με προσοχή και χωρίς μεγάλα λόγια και τυμπανοκρουσίες, καθ’ ότι μία πολύ σύνθετη και δύσκολη διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, να πω απλά ότι αύριο είναι μία πολύ σημαντική μέρα».

-17 Μαρτίου 2016, Δ. Βίτσας, Μέγκα: «Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική μέρα, που έχει να κάνει με τη συζήτηση στην ΕΕ για την κατάληξη μιας συμφωνίας».

-30 Απριλίου 2016, δήλωση κ. Γεροβασίλη από τα Ιεροσόλυμα, όπου μετέβη για να παραλάβει το Άγιο Φως: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία».

-15 Απριλίου 2016, Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: «Όμως, θέλω να πω ότι η σημερινή μέρα είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο. Όχι μόνο διότι θα υπάρξει επιτέλους επιτροπή που θα εξετάσει εξονυχιστικά τι έγινε με τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα και στα ΜΜΕ, αλλά και γιατί αναρτήθηκε, δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

-8 Απριλίου 2016, Αλ. Τσίπρας κατά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κινεζικής Cosco: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις».

-6 Ιανουαρίου 2015, δήλωση Τσίπρα μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από δω και εμπρός την πατρίδα μας».

-20 Ιανουαρίου 2015, Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη: «Δεν σταματάμε, δεν εφησυχάζουμε. Με καθαρό μυαλό, με αυτοπεποίθηση, με κριτική σκέψη, με αισιοδοξία και χαμόγελο απευθυνόμαστε σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα. Σε όσους δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντική είναι η επόμενη Κυριακή για την ίδια τους τη ζωή».

-21 Φεβρουαρίου 2015, διάγγελμα Τσίπρα μετά τη Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου: «Και υπό αυτή την έννοια, ίσως η χθεσινή ημέρα να είναι πιο σημαντική για την Ευρώπη από ότι είναι για την ίδια την Ελλάδα» (Ήταν τόσο «σημαντική» που ούτε την εφάρμοσαν ποτέ τη συμφωνία εκείνη, ούτε την έφεραν στη Βουλή…)

-12 Μαρτίου 2015, Γ. Σακελλαρίδης (κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε), στην τηλεόραση του Σκάι, μετά τη συνεδρίαση του Brussels Group (πάει κι’ αυτό προπαγάνδα ήταν και πέρασε), την προηγουμένη και ενόψει των επαφών με τον ΟΟΣΑ: «Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα για την ελληνική κυβέρνηση, γιατί ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στον ΟΟΣΑ το σχέδιο με τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ανά τομέα και εκεί θα συναφθεί συμφωνία».

-9 Απριλίου 2015, Αλ. Τσίπρας στη Μόσχα: «Και εκεί βρίσκεται και η σημασία που οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις μπορούν να έχουν αφ’ εαυτές αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, χθες ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, επανεκκίνησης και αναζωογόνησης για αυτές τις σχέσεις».

-12 Ιουνίου 2015, πηγές Μαξίμου: «Τέλος, σε ό,τι αφορά την συνολική πορεία της διαπραγμάτευσης, η Ελλάδα επιθυμεί μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ενώ εκτιμάται ως σημαντική ημερομηνία η 18η Ιουνίου, ημέρα σύγκλησης του Eurogroup».

-6 Ιουλίου 2015, Καμμένος μετά το δημοψήφισμα: «Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα, γιατί ουσιαστικά μπαίνει τέλος στην εποχή της μεταπολίτευσης».

-22 Δεκεμβρίου 2015, ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης: «Ζήτησα να πάρω τον λόγο - θα είμαι σύντομος- διότι θεωρώ ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα -ιστορική, θα έλεγα- για τη χώρα μας, για το Κοινοβούλιο, για τη δημοκρατία, για πολύχρονους αγώνες».

Με λίγα λόγια, για τους κυβερνητικούς όλες είναι σημαντικές ημέρες, αλλά τελικά δεν οδηγούν πουθενά αλλού από την… επόμενη σημαντική ημέρα.


Μας το κοινοποίησε η Σοφία Βούλτεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ