Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΣΤΗΛΩΜΕΝΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΛΟΥΤΡΟ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΪΟΥ 2016 ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Το αναστηλωμένο Βυζαντινό Λουτρό της Θεσσαλονίκης, ένα ακόμη μνημείο της UNESCO, από τα ελάχιστα εναπομείναντα κοσμικά κτίσματα του Βυζαντίου, μπήκε στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης ως χώρος προαγωγής της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας. 
Αυτή τη φορά το μνημείο θα φωτιστεί από τη λαμπερή φήμη μιας οπερέτας Γάλλων δημιουργών, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα! Αξίζει να αναφερθεί ότι τo Bυζαντινό λουτρό της Θεσσαλονίκης αποτελεί επισκέψιμος προορισμός ανάμεσα στα 14 κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, το Ωδείο Άνω Πόλης (Ω.Α.Π.) , γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της λειτουργίας του, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης διοργανώνει δυο μουσικές παραστάσεις στο Βυζαντινό Λουτρό, στην οδό Θεοτοκοπούλου 17, με ώρα έναρξης 19.30 και 20.30. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Δ/ντής του Ωδείου και καταξιωμένος μαέστρος Παναγιώτης Διαμαντής.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα 23 Μάϊου 2016, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη μονόπρακτη οπερέτα «Η νέα μου υπηρέτρια» του Charles Lecocq σε λιμπρέτο του H.B.Farnie, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα. Συντελεστές, Λύκα Μιρέλλα (σκηνοθεσία και σοπράνο) καθηγήτρια μονωδίας και φωνητικής στο Ωδείο Άνω Πόλης, Βασιλική Μπαξεβανίδου (σοπράνο) τελειόφοιτη σπουδάστρια Μονωδίας του Ω.Α.Π. και Μαργαρίτης Αθανάσιος (πιάνο) καθηγητής του Ω.Α.Π.

Είσοδος ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι κρατήσεις θα γίνονται τηλεφωνικώς στο Ωδείο Άνω Πόλης 2310 263703, από 18.00-20.00

Στις φωτογραφίες, το αναστηλωμένο Βυζαντινό Λουτρό και η αφίσα της εκδήλωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ