Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επίσκεψη στα λουτρά των Καμένων Βούρλων, το ξενοδοχείο «Γαλήνη» και τα λουτρά Θερμοπυλών

Επίσκεψη στα λουτρά Καμένων Βούρλων, το ξενοδοχείο «Γαλήνη» και τα λουτρά Θερμοπυλών, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των επιτόπιων επισκέψεων του Πανελληνίου Συλλόγου σε λουτροπόλεις όλης της χώρας
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, οι αντιπρόεδροι Αχιλλέας Μεταλούλης και Φώτης Γούναρης, ο ειδικός γραμματέας Γεράσιμος Κυφοκέρης, ο ταμίας Βασίλειος Μπαντής, το μέλος του Δ.Σ. Ανέστης Βασιλειάδης και ο αντιπρόεδρος και το μέλος της επιτροπής τουρισμού Ντίνος Γκουτσέλης και Ανδρέας Τσαούσης και πολλά μέλη του συλλόγου.

Λουτρά Θερμοπυλών
Η πρώτη επίσκεψη έγινε στα λουτρά Θερμοπυλών, οπού η αντιπροσωπεία διαπίστωσε για μια ακόμη φορά την εικόνα εγκατάλειψης των λουτρών. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το ξενοδοχείο των λουτρών όπου έχουν εγκατασταθεί πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ.

Ξενοδοχείο «Γαλήνη»
Το προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. κατέλυσαν στο ξενοδοχείο «Γαλήνη», προσφορά του οποίου ήταν και ένα μέρος του κόστους διαμονής. Για την προσφορά του το Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας ευχαριστεί τον διευθυντή του ξενοδοχείου κ. Ανδρέα Θεολόγου.

Συνεδρίαση Δ.Σ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου κατά την πάγια τακτική του συνεδρίασε σε αίθουσα του ξενοδοχείου  «Γαλήνη» και εξέτασε όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα του ιαματικού τουρισμού στη χώρα μας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι αναγνωρίσεις ιαματικών πηγών, η διοργάνωση εκδήλωσης  -ημερίδας στην Κυλλήνη σε συνεργασία με την διαχειρίστρια εταιρεία των λουτρών  για την ανάδειξη της λουτρόπολης της περιοχής και της εισπνοθεραπείας, οι εξελίξεις στα ευρωπαϊκά όργανα που ασχολούνται με τον ιαματικό τουρισμό και η διεύρυνση της συνεργασίας με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Σπα (Ε.Σ.Π.Α.), καθώς και η ενημέρωση για τις πρόσφατες δραστηριότητες του Πανελληνίου Συλλόγου.
Ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή του ξενοδοχείου «Γαλήνη» κ. Ανδρέα Θεολόγου, ο οποίος τους ενημέρωσε για την κατάσταση της επιχείρησης και του υδροθεραπευτηρίου.
Από την πλευρά του πανελληνίου συλλόγου ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε για τους στόχους του συλλόγου και παρέδωσε υλικό από τις δράσεις και τον απολογισμό του συλλόγου.

Ξενάγηση στα λουτρά Καμένων Βούρλων και Κονιαβίτη
Την δεύτερη μέρα της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε όλους τους χώρους των λουτρών, καθώς και στις πηγές «Καλλυντικά λουτρά Κονιαβίτη» που πρόσφατα αναγνωριστήκαν.
Στην συνεχεία η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το δημοτικό σύμβουλο του δήμου Μώλου –Αγίου Κωνσταντίνου, σύμβουλο του δημάρχου για θέματα θερμαλισμού και εκπρόσωπο του δήμου στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας Αθανάσιο Καραμανώλη. Ο κ. Καραμανώλης ενημέρωσε για τα τρέχοντα προβλήματα της λουτρόπολης, την διαδικασία αναγνώριση και τα προβλήματα που προκύπτουν για τους επαγγελματίες της περιοχής.
Από την πλευρά του πανελληνίου συλλόγου ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε για τους στόχους του συλλόγου και παρέδωσε υλικό από τις δράσεις και τον απολογισμό του συλλόγου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ